• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Terör Mağdurlarına Manisa’dan Yardım

Terör Mağdurlarına Manisa’dan Yardım
AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından Güneydoğu'da terörden mağdur olan ailelere yönelik düzenlenen yardım kampanyasına...

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından Güneydoğu'da terörden mağdur olan ailelere yönelik düzenlenen yardım kampanyasına AK Parti Manisa İl Başkanlığı bir TIR dolusu yardım malzemesiyle destek oldu.

AK Parti Manisa İl Başkanlığı tarafından Güneydoğu illerinde terörden mağdur olan aileler için hazırlanan bir TIR dolusu yardım malzemesi törenle Güneydoğu'da sokağa çıkma yasağının uygulandığı şehirlerde mağdur olan ailelere ulaştırılmak üzere yola çıktı. Törende konuşan AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, "Gün kardeşlik günüdür. Bilindiği gibi terör olayları ve PKK'nın bölge halkına yönelik sistematik sindirme, korkutma, rehin alma ve sivilleri kalkan olarak kullanma stratejisine karşı devletimiz; sivil vatandaşını korumak ve bölgeyi teröristlerden temizlemek amacıyla Diyarbakır, Hakkari, Şırnak, Batman, Mardin ve Muş'ta bugüne kadar 13 ilçede sokağa çıkma yasağı ilan etmiştir. Bu ilçelerdeki operasyonlar büyük ölçüde başarı ile tamamlanmış ve bugün sokağa çıkma yasağı sadece 1'i kısmen olmak üzere 3 ilçede devam etmektedir. Devlet gerek vatandaşının güvenliğini sağlamak gerek terör örgütünün bölgedeki varlığını ortadan kaldırmak amacıyla alınması gereken güvenlik önlemlerini almıştır ve operasyonlar da bu kapsamda devam etmektedir. Hükümetimizin bölgedeki birinci önceliği sivil kayıpların engellenmesi olduğundan, bazı ilçelerdeki operasyonlar uzamıştır" dedi.

DEVLET YARDIM YAPIYOR

Gürcan, terör örgütünün mağdur ettiği, tehdit ettiği veya evine el koyduğu gerekçesi ile başka mahalle ve ilçelere taşınmak zorunda kalan vatandaşlara gerekli sosyal yardımların valilik ve kaymakamlıklar tarafından yapıldığına dikkat çekti. Gürcan, devletimizin, terörden ötürü evlerini terk eden ve zorunlu olarak başka ilçelere, mahallelere göç eden vatandaşlardan gidecek yeri olmayanlara kalacak yer ayarladığını, bir kısmına kira yardımı yapıldığını söyledi. Sadece Sur ilçesinden ayrılmak zorunda kalan 309 kişinin otellerde barındırıldığını, ücretlerinin devlet tarafından ödendiğini anlatan Gürcan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bölgede faaliyet gösteren; vergi dairlerine kayıtlı küçük ölçekli esnafın bu süreçteki mağduriyetini bir nebze hafifletmek adına; faaliyet alanına göre bin 500 lira ile 3 bin lira arasında nakdi yardım yapılmaktadır. Yine evlerini terk etmek zorunda kalan ve gittiği yerlerde akrabaları veya tanıdıklarının yanında kalan ya da ev tutan ailelere ilk aşamada 300 lira olarak ödenen kira yardımı daha sonra 500 liraya, son alınan kararla bu yardım miktarı bin liraya çıkarılmıştır. Bu ailelerin gıda ve diğer ihtiyaçları Sosyal Yardımlaşma Vakıfları aracılığıyla kaymakamlıklarca karşılanmaktadır.

Görüldüğü gibi devletimiz sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilçelerde yaşayan vatandaşların mağduriyetini en aza indirgemek amacıyla gereken bütün önlemleri almıştır."

Gürcan, AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı olarak terörden mağdur olanlara yönelik bir yardım kampanyası başlattıklarını belirterek "Bu kapsamda Konya, Kocaeli, Antalya, Bursa ve Manisa illerinde; kuru bakliyat, battaniye, mutfak eşyası, elektrikli ısıtıcı, çocuk bezi, mama, ayakkabı, kaban, kazak gibi ihtiyaç malzemeleri temin edilerek isteyen ailelere verilmesini kararlaştırdık. Şimdi Konya'dan, Kocaeli'den, Bursa, Manisa ve Antalya'dan yardım TIR'ları yola çıkıyor. Sur, Cizre, Silopi ve Beytüşşebap'a gidiyor bu TIR'lar.

Bu kardeşliğimizin nişanesi olarak böyle bir etkinliği gerçekleştiriyoruz. Yardım devam edecektir. Çünkü biz birlikte Türkiye'yiz, birlikte yaşama iradesi sergiliyoruz. Biz AK Parti olarak her türlü teröre karşı kardeşlerimizin yanındayız" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından yardım TIR'ı AK Partililer tarafından Güneydoğu'ya uğurlandı.

Terör Mağdurlarına Manisa’dan Yardım

Terör Mağdurlarına Manisa’dan Yardım

Terör Mağdurlarına Manisa’dan Yardım

Terör Mağdurlarına Manisa’dan Yardım

Terör Mağdurlarına Manisa’dan Yardım

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim