• BIST 9524.59
  • Altın 2491.675
  • Dolar 32.5148
  • Euro 34.725
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

Terör Konusunda Bölge İnsanının Umudu Merkel

Terör Konusunda Bölge İnsanının Umudu Merkel
Hafta sonu Gaziantep'e gelecek olan Almanya Başbakanı Angele Merkel'e, bölge insanı ilginç bir teklifte bulundu.

Hafta sonu Gaziantep'e gelecek olan Almanya Başbakanı Angele Merkel'e, bölge insanı ilginç bir teklifte bulundu. Terörle mücadele konusunda Türkiye ile birlikte olması halinde, halıcılar Merkel'in resmini ünlü Gaziantep halısına işleyeceklerini söyledi.

Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'ye Suriyeli mülteciler için kullanılması amacıyla çıkarttığı ilk 3 milyar Euroluk fon paketinin uygulanması amacıyla AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile birlikte Gaziantep'e gelecek olan Almanya Başbakanı Angele Merkel'e, Gaziantep esnafı ilginç bir teklifte bulundu. Gaziantep'te düzenlenecek ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da yer alacağı törene katılacak olan Merkel'den terörle mücadele konusunda Türkiye'yi desteklemesini isteyen bölge esnafından Mustafa Bilgin, "Dış ülkelerin, özelikle Merkel'in Gaziantep'e gelecek olması, Merkel'den de teröre karşı dur demesini teröre karşı çıkmasını istiyoruz. Kendisi eğer teröre karşı çıkarsa, Türkiye ile bir olup, dur derse, resmini halıya işleyip kendisine hediye edeceğim" dedi.

Son 5-6 yıldır Suriye'deki iç savaş nedeniyle Türkiye'nin kapılarını açtığını hatırlatan Bilgin, "Türkiye olarak, bölge insanı olarak, elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Mesela soframızı paylaştık, evlerimizi paylaştık elimizden geleni yapıyoruz. Sayın başbakanımızdan, cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. İnsani açıdan Suriye'ye gerekeni yaptılar. Suriyeliler için gereken destekleri sonuna kadar veriyor, vermeye de devam edecekler. Biz bunu sadece Türkiye ile sınırlanmasını istemiyoruz. Özellikle Müslüman ülkeler başta olmak üzere tüm Avrupa'nın, tüm dünyanın bu insan dramına kayıtsız kalmaması gerekiyor" ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halıya işlenmiş resmini de gösteren bölge esnafı, Merkel ve beraberindeki heyetin kentteki çarşıyı gezmesini de istedi.

Terör Konusunda Bölge İnsanının Umudu Merkel

Terör Konusunda Bölge İnsanının Umudu Merkel

Terör Konusunda Bölge İnsanının Umudu Merkel

Terör Konusunda Bölge İnsanının Umudu Merkel

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim