• BIST 9676.86
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 27 °C

Terör Karşısında Pakistan İle TEK Yüreğiz

Terör Karşısında Pakistan İle TEK Yüreğiz
Keçiören Belediyesi, Pakistan'ın Peşaver kentinde meydana gelen hain terör saldırısında şehit olan 144 Müslüman kardeşi için anma programı düzenledi.

Keçiören Belediyesi, Pakistan'ın Peşaver kentinde meydana gelen hain terör saldırısında şehit olan 144 Müslüman kardeşi için anma programı düzenledi.

Tören, hem Peşaver hem de Türkiye'deki terör saldırıları sonucu şehit olanların ruhuna okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti başladı. Saygı duruşu ve iki ülkenin milli marşlarının okunmasının ardından bir konuşma yapan Pakistan-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, terör saldırısında şehit olan 144 Peşaverli öğrenciye Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ise sabır diledi. Onurlu insanların küçük çocuklarla savaşmayacağına dikkat çeken Kayatürk, "Bu çocuklarımızı katledenler onursuz, korkak, alçak insanlardır. Bu ormana onlar adına ağaç diken ve bu programı düzenleyen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a bu duyarlılığı için teşekkür ediyorum. Pakistan'da çocukları, Türkiye'de çocukların babalarını şehit eden teröristler için "yaşasın cehennem" diyorum" mesajını verdi.

ŞEHİTLERE BİRLİKTE AĞLIYORUZ

Pakistan Büyükelçisi Sohail Mahmood ise, anma programını düzenleyen Başkan Ak'a teşekkür ederek, "Masum çocuklarımızı hiç unutmayacağız. Türkiye ve Pakistan şehitlerine birlikte ağlıyor. Terör karşısında tek yüreğiz. Dostluğumuz iyi ve kötü günlerimizde de devam ediyor. Yaşasın Pakistan Türkiye kardeşliği" diye konuştu.

AK Parti Keçiören Gençlik Kollar Başkanı Cansu Mutlu da, Peşaver'deki terör saldırısında şehit olan gençlerin adını yaşatmak için ağaç diktiklerini hatırlatarak, "AK Parti Keçiören Gençlik Kolları olarak bu anma programında tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi. Konuşmaların ardından anıta çiçek bırakıldı ve Pakistan Koleji öğrencilerinden oluşan koro Peşaver şehitleri için şarkı söyledi.

2015 yılının Ocak ayında AK Parti 10.Yıl Hatıra Ormanı'nda düzenlenen törenle Peşaver şehitleri için fidan dikilmiş, Ekim ayında ise 144 şehidin anısını yaşatmak amacıyla yapılan anıt açılmıştı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim