• BIST 9558.16
  • Altın 2486.4
  • Dolar 32.5067
  • Euro 34.8056
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Terör Endişesi Güvenlik Sistem Stoklarını Tüketti

Terör Endişesi Güvenlik Sistem Stoklarını Tüketti
Küresel ölçekte yaşanan terör saldırıları endişesiyle güvenlik sistemleri satışları tükenirken, yurt dışındaki firmalar stokları tükenen ülkelere...

Küresel ölçekte yaşanan terör saldırıları endişesiyle güvenlik sistemleri satışları tükenirken, yurt dışındaki firmalar stokları tükenen ülkelere yetişmek için üretim hacimlerini artırdı.

Terörün küresel hale gelmesiyle birlikte yurt dışından ithal edilen güvenlik cihazlarında patlama yaşandı. Gerek Türkiye gerek diğer ülkeler olası saldırılara karşı güvenliklerini üst seviyeye çıkartmak için sistemlerinde yenilemeye gittiği belirtildi.

Türkiye'de yaşanan terör saldırıları, insanları ve kurumları güvenlik tedbirlerinin yanı sıra özel güvenliğe de talep etmelerine neden oldu. Öte yandan insanların sadece güvenlik sistemi almakla kalmayıp, kendilerinin firmalar tarafından mobese merkez sisteminden izlenme talebi olduğu kaydedildi.

"SİSTEMLERİNİ ÜST SEVİYEDE REVİZE EDİYORLAR"

Güvenlik sistemlerine talebin artığını ve kimilerinin sistemlerini güçlendirmek için yenilemeye gittiğini belirten Güvenlik Sistemleri Satış Direktörü Onur Üzdem, "Bütün insanlarımızda korku, panik, endişe fazlasıyla var. Yaşanan terör olaylarından sonra aşırı şekilde talep arttı. Özellikle okullar, hastaneler, alışveriş merkezleri sistemlerini güçlendiriyor. Güvenlik sistemi mevcut olanlar olayın ciddiyeti çok farklı olduğu için kendi sistemlerini revize ederek, en üst seviyede IP kamera modlarına geçmeye başladı. Bu da zaten görüntü kalitesini çok fazla etkilediği için kendilerini biraz daha güvende hissetmelerine neden oluyor" dedi.

Kurumların ve vatandaşların canlı yayınla izleyebildiği IP kamera sistemlerini daha çok tercih ettiğini ifade eden Üzdem, IP kameraların çözünürlüklerinin çok ileri boyutta olması dolayısıyla talebin arttığını söyledi.

EN ÇOK TALEP OKUL VE AVM'LERDEN GELİYOR

Okul ve alışveriş merkezlerinden çok talep aldıklarını kaydeden Doğankoç Güvenlik Satış Direktörü Üzdem, "Her okulda güvenlik sistemi yok. Sistemi olanların da kullandıkları sistem eskiydi. Ama şu an öğrencilerin can güvenlikleri daha çok önemli olduğu için sistemlerini birazcık daha üst seviyeye çıkartıyorlar. Bugün bir okulun talebi vardı ve talebini karşıladık" ifadelerini kullandı.

"STOKLARIMIZ TÜKENMİŞ DURUMDA, YETİŞEMİYORUZ"

İnsanların kendilerini güvende hissetmek istediklerini belirten Üzdem, şunları söyledi: "İnsanlar kendilerini güvende hissedebilecekleri noktayı da güvenlik kamera sisteminde buluyor. En azından bir nebze de olsa kendilerini güvende hissi sağlayabiliyorlar. Bu doğrultuda aşırı derece talepleri oluyor. Bu talepleri de fazlasıyla karşılamaya çalışıyoruz hatta yetişemiyoruz. Çünkü stoklarımız dahi tükenmiş durumda."

YURTDIŞINDAKİ FİRMALAR ÜRETİMİ ARTIRDI

Güvenlik hizmet sistem cihazlarının yurt dışından ithal edildiğini kaydeden Onur Üzdem, "Yurt dışındaki üretim yapan firmalar kendi ürün hacimlerini bir nebze daha artırdı. Çünkü terör biliyorsunuz terör artık küresel hale geldiği için onlarla yaptığımız görüşmelerde kendi ürünlerini çok fazlasıyla artırdıklarını, sadece Türkiye için değil diğer farklı ülkeler içerisinde de yoğun bir talebi karşılamaya çalıştıklarını beyan ediyor. Gönderdikleri her ürün bizim de kendi stoklarımızı tüketiyor. Tükettikten sonra biz bir daha sipariş verip bir daha aynı ürünleri tüketiyoruz. Son derece bu ürünlere talep aşırı derecede fazla" diye konuştu.

ÖZEL GÜVENLİĞİ ARTIK HER YERE İSTİYORLAR

Üzdem, kişi ve kurumlardan gelen talebin sadece güvenlik kamera ve X-Ray cihazlarına olmadığını anlattı. İnsanların özel güvenliğe olan talebinin de artığını ifade eden Üzdem, "Fiziki güvenlik talepleri daha öncesinden iş yerleri sahipleri, fabrikalar sadece kapı önlerinde geçişlerin kontrolünü sağlamak için yapıyorlardı. Ama şu an durum o kadar farklı oldu ki artık kendi konutlarını, villalarını ve sitelerini korumak için fiziki güvenlik ihtiyacı doğmaya başladı" dedi.

HEM KAMERA ALIYORLAR HEM DE MOBESE İLE TAKİP İSTİYORLAR

İnsanların kamera sistemi almakla kalmayıp aynı zamanda mobese sisteminden kendilerinin takip edilmeleri talebinde bulunduklarına dikkat çeken Onur Üzdem, şunları söyledi: "Bizi en çok tercih etmelerinin sebeplerinden biri Türkiye'de ilk defa yaptığımız bir mobese merkezimiz var. Mobese merkezi onların kameralarını izleyebildiğimiz, kendilerinden ziyade onlardan daha hızlı izleyebileceğimiz ve müdahale edebileceğimiz bir merkezdir. Artık insanlar bizden sadece güvenlik sistemleri almakla kalmayıp, bir de bizim mobese merkezimizden izlenme talebinde de bulunuyor."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim