• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Terör Adana’da 28 Çocuğu Yetim Bıraktı

Terör Adana’da 28 Çocuğu Yetim Bıraktı
Adana'da, yeniden başlayan terörle silahlı mücadele kapsamında kimi anne karnında, kimi ise babasını bir kez gördükten sonra toplam 28 çocuk terör nedeniyle...

Adana'da, yeniden başlayan terörle silahlı mücadele kapsamında kimi anne karnında, kimi ise babasını bir kez gördükten sonra toplam 28 çocuk terör nedeniyle yetim kaldı.

Türkiye'de 2012 yılında başlayan ve 2015 yılı Temmuz ayına kadar süren çözüm sürecinin PKK'nın Şanlıurfa'da iki polisin şehit edilmesiyle bitmesinin ardından terörle silahlı mücadele yeniden başladı. Sürdürülen bu mücadele sırasında vatanları için çok sayıda polis ve asker şehit oldu. En çok şehit ise Adana'ya geldi. 32 polis ve askerin şehit olduğu Adana'da şehitler geride gözü yaşlı, anne, kardeş, eş ve en acısı da çocuk bıraktı. 32 şehitten geriye 28 yetim çocuk kaldı. Yetim çocukların kimi babasını bir kez kimi ise hiç görmemişti. Kimi şehit çocuğu ise anne karnında yetim kaldı.

BABASINI BİR KEZ GÖREBİLDİ

Tunceli'de 4 Eylül 2015 tarihinde bölücü terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Murat Savaş Kale'nin şehit olmadan 40 ay önce bebeği dünyaya geldi. Yaşanan yoğunluktan dolayı Kale dünyaya gelen ilk bebeğini görmeye sadece bir kez gelebildi. Kale, bebeğini görüp hemen görev yerine geri döndü. Ancak Kale çıkan çatışmada şehit oldu. Terör nedeniyle Kale'nin oğlu onu hiç hatırlamayacak.

ANNE KARNINDA YETİM KALDI

Mardin'de 2 Aralık 2015 tarihinde PKK'lı teröristlerin karayoluna tuzakladıkları bombayı askeri otobüsün geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirmesi sonucu Adanalı Piyade Uzman Çavuş Ergün Karaca şehit oldu. Karaca'nın 2 çocuğu vardı, eşi 3. çocuğuna da hamileydi. Hamile eş haberi alınca yıkıldı. Emel Karaca, 8 Şubat 2016 tarihinde doğum yaparak bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Eşi şehit olmadan önce dünyaya getirecekleri erkek çocuklarına Ömer Eymen ismini vermeyi düşünüyorlardı ancak Emel Karaca, eşi şehit olunca 3. erkek çocuğuna şehit eşinin ismi olan Ergün adını verdi. Ergün bebek terör nedeniyle babasını hiç görmedi ve onu hiç tanımayacak.

Terör Adana’da 28 Çocuğu Yetim Bıraktı

Terör Adana’da 28 Çocuğu Yetim Bıraktı

Terör Adana’da 28 Çocuğu Yetim Bıraktı

Terör Adana’da 28 Çocuğu Yetim Bıraktı

Terör Adana’da 28 Çocuğu Yetim Bıraktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim