• BIST 9092.87
  • Altın 2324.401
  • Dolar 32.3603
  • Euro 34.9324
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Termik Santral İşçilerinin Eylemi Sürüyor

Termik Santral İşçilerinin Eylemi Sürüyor
Zonguldak'ın Çatalağzı beldesindeki termik santralde 4 aydır maaşlarını düzenli alamadıklarını iddia eden taşeron firmada çalışan 138 işçi, 5 gündür...

Zonguldak'ın Çatalağzı beldesindeki termik santralde 4 aydır maaşlarını düzenli alamadıklarını iddia eden taşeron firmada çalışan 138 işçi, 5 gündür eylemlerini sürdürüyor.

Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesinde termik santralde taşeron firmada çalışan 138 işçi, termik santralin girişinde dört gün önce eylem başlattı. 4 aydır maaşlarını düzenli alamadıklarını iddia eden işçiler, firma kadrosuna alınmak istediklerini belirttiler. İşçilerin büyük bir çoğunluğunun icralık olduğu öğrenilirken, bazılarının ise borç nedeniyle hapis cezası ile karşılaştığı belirtildi.

İşçilerden Aytaç Ergün, yıllardır taşeron firmada çalıştıklarını belirterek, "Hepimiz hak mücadelesindeyiz. Ekmek için buradayız. Zonguldak bir tane, biz de Zonguldak çocuğuyuz. Başka da bir şey istemiyoruz" diye konuştu.

"İNANIYORUM Kİ BİZE SAHİP ÇIKACAKLAR"

Okan Doğan İnce adlı işçi ise artık üvey evlat olmak istemediklerini ifade ederek şunları söyledi:

"Şu anda malum eylem yapıyoruz. Eylemimiz devam ediyor. Başlama sebeplerinden biri maaşlarımızı düzenli alamamak. Bu sebeplerden kaynaklanan bir olaydan dolayı 138 kişi bir karar aldık. Burada hiç kimsenin bizi gaza getirip de kandırmaca bir şeyler yok. Kesinlikle yanlış anlaşılmasın. Bu bizim kararımız. Biz artık üvey evlat olmak istemiyoruz. Biz de düzenli maaşımızı almak istiyoruz. Artık insan yerine konulmak istiyoruz. Yıllarca ezildik, artık ezilmeyeceğiz. İnşallah yetkililer de kulak verecek ve işimize başlayacağız. Tüm sivil toplum örgütleri hemen hemen tamamı geldi sağ olsunlar. İnşallah desteklerini de devam ettirecekler. Zonguldak milletvekillerimiz araya girerse inanıyorum bu iş çözülecek. Bizim amacımız sadece ekmek kavgası. TES-İş Zonguldak Şube Başkanı ile görüştük. Bizlere hak verdiler. Bu durumu sendikanın genel merkezine ileteceklerini söylediler. Ben inanıyorum ki TES-İş bize sahip çıkacak."

Eylemlerini 5 gündür sabahın ilk ışıklarına dek sürdüren işçiler, soğuk havada yaktıkları ateşin etrafında ısınmaya çalışıp, söyledikleri türkülerle vakit geçiriyorlar.

Termik Santral İşçilerinin Eylemi Sürüyor

Termik Santral İşçilerinin Eylemi Sürüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim