• BIST 9524.59
  • Altın 2487.739
  • Dolar 32.5521
  • Euro 34.6789
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Termalspor’dan Anlamlı Galibiyet

Termalspor’dan Anlamlı Galibiyet
Hava muhalefeti nedeniyle 14 saatlik yolculuğun ardından Eskişehir'e ulaşan Termalspor hentbol takımı, dinlenmeden çıktığı maçta Anadolu Üniversitesi'ni...

Hava muhalefeti nedeniyle 14 saatlik yolculuğun ardından Eskişehir'e ulaşan Termalspor hentbol takımı, dinlenmeden çıktığı maçta Anadolu Üniversitesi'ni 32-29 mağlup etti.

Türkiye Hentbol 1. Ligi'nde Erzurum'u temsil eden Aziziye Belediyesi Termalspor Kulübü Hentbol takımı ligde fırtına gibi esmeye devam ediyor. Termalspor, hava muhalefetinden dolayı maç günü karayoluyla gittiği Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi'ni 32-29 mağlup ederek döndü.

Cumartesi günü sabah 06:10 uçağıyla Ankara'ya hareket etmek için havalimanına giden Termalspor kafilesi hava muhalefetine takıldı. Saat:14:00'e kadar havalimanında bekleyen kafile, uçak kalkmayınca karayoluyla Eskişehir'e hareket etti. Pazar sabahı 04:00'te zorlu yolculuğun ardından Eskişehir'e varan Temalspor kafilesi fazla dinlenme fırsatı bulamadan saat:15:00'te maça çıktı. Yorgun Dadaşlar, rakibini 32-29 mağlup ederek, galibiyetle döndü.

Maça iyi başlayan Termalspor ilk yarıyı 21-15 önde kapattı. Termalspor'da Sergii Rumiantsev 8, Yurii Babenkov 7 golle en skorer isim olurken, ev sahibi ekipte Racitan Acar 10 golle skor yükünü üstlendi.

Termalspor Antrenörü Ali Erzurumluoğlu, zorlu bir yolculuğun ardından fazla dinlenme fırsatı bulamadan maça çıktıklarını ifade ederek, bu şartlarda alınan galibiyetin çok anlamlı olduğunu belirtti. Oyuncularının yorgun olmasına rağmen ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarının altını çizen Erzurumluoğlu, Cumartesi günü sabah 6 uçağıyla Ankara'ya hareket edecek, oradan hızlı trenle Eskişehir'e geçmeyi planlıyorduk. Hava şartlarından dolayı uçak kalkmayınca, 14 saatlik bir yolculuğun ardından Pazar sabah 4'te Eskişehir'e vardık. Oyuncularım fazla dinlemeden maça çıktı ve ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Müsabakaya çıkamama durumuna karşılık yorgun ekibim rakibine karşı üstün bir oyun ortaya koydu ve sahadan galibiyetle ayrıldık. Bu şartlarda alınan galibiyetin bizim için değeri çok büyük. Tüm oyuncularımı yürekten kutluyorum." dedi.

Termalspor Kulübü Başkanı Abdullah Gülakar da, süper lig hedefine odaklandıklarını belirterek, bu yoldaki engelleri birer birer aştıklarını kaydetti. Eskişehir Anadolu Üniversitesi ile oynanacak karşılaşmaya iklim koşullarından dolayı zor şartlarda çıktıklarını belirten Gülakar, 14 saatlik bir yolculuğun ardından Eskişehir'e vardık ve kafilemiz dinlenemeden maça çıktı. Buna rağmen güzel bir oyun ortaya koyarak, haklı bir galibiyet elde ettiler. Oyuncularımızı ve teknik heyetimizi kutluyorum. Bizim için güzel bir galibiyet oldu. İnşallah süper lig yolunda bu engelleri birer birer aşacak, hedefimize ulaşacağız." diye konuştu.

Termalspor ligde 14 maçta aldığı 11 galibiyet, 3 yenilgi ile ligde ikinci sırada yer alıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim