• BIST 9142.4
  • Altın 2325.163
  • Dolar 32.3729
  • Euro 34.9661
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Terim’den Cruyff Açıklaması

Terim’den Cruyff Açıklaması
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Hollanda futbolunun efsane ismi Johan Cruyff'un hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak, "Dünya futbolu adına çok üzücü...

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Hollanda futbolunun efsane ismi Johan Cruyff'un hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak, "Dünya futbolu adına çok üzücü bir olay. Futbol adamı adına hepimiz çok üzgünüz" dedi.

Türkiye A Milli Futbol Takımı hazırlık maçında Antalya Arena Stadı'nda İsveç Milli Takımı'nı Cenk Tosun'un golleriyle 2-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, futbolcular Yunus Mallı, Cenk Tosun ve Mehmet Topal, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, bugün hayatını kaybeden Hollanda futbolunun efsane ismi Johan Cruyff'un ölümü ilgili olarak. "Hakikaten dünya futbolu adına çok üzücü bir olay. Gerek futbolcu, gerek teknik adam olarak, gerek insan olarak dünyaya damgasını vurmuş çok önemli bir futbol adamı. Futbol adamı adına hepimiz çok üzgünüz. Allah rahmet eylesin" dedi.

YUNUS MALLI: "İYİ İŞLER YAPACAĞIZ"

Milli oyuncu Yunus Mallı, iyi bir maç olduğunu belirterek, "2016 yılına bir galibiyetle girmek istedik. Bunu elde ettik. O nedenle mutluyuz. Bugün ilk adımı atmak istedik. Kendimizi geliştirip Avrupa Şampiyonası'nda iyi işler yapmak istiyoruz" diye konuştu.

CENK TOSUN: "GOLE SEVİNEMİYORUZ"

İsveç maçında iki gole imza atan Cenk Tosun ise şehit haberleri aldıkları için çok üzgün olduklarını söyledi. Tosun, iki gol atmasına rağmen sevinemediğini dile getirerek, "Sevinemez hale geldik. Yine çok üzüldük. Gerçekten Allah'ımdan bu ülkenin yeniden ayağa kalkmasını istiyorum. Terörü lanetliyorum. Bu ülke hiçbir zaman yere düşmeyecektir. Türkiye çok büyük bir ülkedir. Bunun altından kalkacağız" diye konuştu.

"BİR SENEDİR MAÇ KAYBETMİYORUZ"

Maça iyi başladıklarını aktaran Cenk Tosun, "Oyunun hakimiyeti bizdeydi. Bence hak ettiğimiz galibiyet oldu. Euro 2016 öncesi iyi bir maçtı. Bir senedir maç kaybetmiyoruz. Bunu bilinciyle sahaya çıktık. Yine kazandık. İnşallah Avusturya maçından da galibiyetle çıkmak istiyoruz" dedi.

MEHMET TOPAL: "GÜZEL BİR GALİBİYET OLDU"

Ay-yıldızlı ekibin tecrübeli oyuncularından Mehmet Topal da Avrupa Şampiyonası öncesi iyi bir takıma karşı oynadıklarını vurgulayarak, "Galip geldiğimiz için mutluyuz. Oyuna iyi başladık, golü de bulduk. Sonrasında duran toptan gol yedik. Ama tekrar gol atmayı becerdik. Cenk iki tane güzel gol attı, tebrik ediyorum kardeşimi. Güzel bir galibiyet oldu. İnşallah bu galibiyetlere devam ederiz" ifadelerine yer verdi.

"POZİSYON AYIRT ETMEM"

Topal, stoper oynatılması ile ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Hocamız orada görev verdi bende elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Pozisyon ayırt etmemeye çalışıyoruz. Hocamız kime nerede görev verirse herkes elinden geleninin en iyisini yapmaya çalışıyor."

"TARAFTARA TEŞEKKÜR"

Stadı dolduran taraftarlara da övgüler yağdıran Mehmet Topal, "Mükemmel bir taraftar vardı. Ambiyans çok iyiydi. Bizi çok iyi desteklediler. Büyün Antalya halkına çok teşekkür ediyoruz. Biz böyle destek aldığımız zaman oyunumuzu en üst seviyelere çekebiliyoruz. Hepsine sonsuz teşekkürler" diye konuştu.

Öte yandan taraftarlar, Arda Turan, Caner Erkin ve Yasin Öztekin'le özçekim yaptı.

Ayrıca Caner Erkin'in takım otobüsüne geçerken sağ ayağında ağrı nedeniyle bandaj olması dikkat çekti.

Terim’den Cruyff Açıklaması

Terim’den Cruyff Açıklaması

Terim’den Cruyff Açıklaması

Terim’den Cruyff Açıklaması

Terim’den Cruyff Açıklaması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim