• BIST 9748.88
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

Terim: Futbol festivalinin keyfini çıkarın

Terim: Futbol festivalinin keyfini çıkarın
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Türkiye'nin Fransa'daki futbol festivalinin içinde olduğunu belirtti.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Türkiye'nin Fransa'daki futbol festivalinin içinde olduğunu belirtti. Paris'ten başlayıp diğer şehirlere uzanan Türk seyircilere "bizim takımımız" dedirteceklerini dile getiren Terim, şampiyonanın keyfini çıkarmak gerektiğini ifade etti.

2016 Avrupa Şampiyonası'na katılacak oyuncuları belirlemek için birkaç saat yalnız kalmaya ihtiyaç duyacağını belirterek, "20+3'ü açıklamak çok zor bir iş. Arkadaşlarımla en doğrusunu, en adilini yapmaya çalışacağız. Gönül ister ki hep beraber gidelim ama maalesef böyle." dedi.

Antalya'da ikinci etap kampını sürdüren Türkiye A Milli Futbol Takımı, yarın Karadağ ile hazırlık maçına çıkacak. Bugün yapılan son antrenmandan önce gazetecilerle bir araya gelen Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve milli oyuncu Arda Turan, maç öncesi açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin Fransa'daki futbol festivalinin içinde olduğunu belirten Terim, Paris'ten başlayıp diğer şehirlere uzanan Türk seyircilere "bizim takımımız" dedirteceklerini söyledi. Şampiyonanın keyfini çıkarmak gerektiğini dile getiren Terim, "Orada olmanın büyük bir zafer olduğunu başta kabullenirdim. İngiltere maçından sonra herkes çıtayı yükseltti. Ben orada olmanın keyfini her şeyden daha fazla önemserim" diye konuştu. Karadağ maçının ardından kadroda yer alacak futbolcularla ilgili yardımcılarıyla görüşeceğini aktaran Fatih Terim, şanları söyledi:

"20 + 3'ü açıklamak çok zor bir iş. Arkadaşlarımla en doğrusunu, en adilini yapmaya çalışacağız. Gönül ister ki hep beraber gidelim ama maalesef böyle. Burada olmayan arkadaşlar her şeyin sonu değil. Eylül'de Hırvatistan ile dünya kupasına başlayacağız. Orada devam edecekler. Bizle sadece burada olamayacaklar. Arkadaşlarımla en doğrusunu, en adilini yapmaya çalışacağız. Serdar Aziz'in tedavisi en az 3 hafta sürecek. Şu an fizyoterapist ve doktor eşliğinde kampta yer alıyor. Gökhan Gönül de büyük ihtimalle Karadağ maçında oynayacak. Ümit edelim Euro 2016'yı kaçırmaz."

Maç eksiklikleri olan Burak Yılmaz ve Caner Erkin'le ilgili soruları da yanıtlayan Terim, "Caner benim ilk günden tercih ettiğim oyuncu. Caner iki ay oynamasa yine koyacaktım. Caner, özel bir bek. Defansif yapısı ofansif yeteneklerine göre geride olabilir ama ben ofansif bek istediğim için sol ayağıyla müthiş bir oyuncu. Son 6-7 maç oynanamamış bir şey fark etmez. Burak ise Türkiye'nin en önemli golcülerinden birisi. Burak önemli bir silah, oyun içerisinde 89 dakika görünmeyebilir ama 1 dakika görünürse karşı tarafın işini kabusa döndürebilir. Cenk kenardan gelip hakkını verdi. Oynamadığını ne suratına ne fiziğine yansıtan oyunculardan birisi. Cenk ile beraber Burak'ın iyileşmesi bizim için çok önemli" ifadelerini kullandı.

Türkiye A Milli Futbol Takımı Kaptanı Arda Turan ise takımdaki tüm oyuncuların milli formanın değerini bildiklerini söyledi. Emre Mor'un yetenekli bir futbolcu olduğunu belirten Arda, "Herkese çok saygı duyuyoruz ama biz herkesi yenebiliriz, kimseden çekinmiyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapıp, ülkemizin gurur duyacağı futbolu oynayacağız. Rakiplerimiz bizden daha favori durumda. Sonuna kadar gösterdiğimiz performansı sahaya yansıtacağız." diye konuştu. İspanya'da ilk 6 ay forma giyememiş olmasına rağmen daha sonra gayet iyi bir sezon geçirdiğini dile getiren yıldız oyuncu, "Ben ne starım ne de star adayıyım, sadece Türk milli takımı için elinden geleni yapacak bir futbolcuyum." dedi. İspanyolların kendisine başarı dilediğini aktaran Arda Turan, grup maçlarının ardından sevinen taraf olmak istediklerini sözlerine ekledi.Cihan

Terim: Futbol festivalinin keyfini çıkarın

Terim: Futbol festivalinin keyfini çıkarın

Terim: Futbol festivalinin keyfini çıkarın

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim