• BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Terim: "Doğru oyun oynadık"

Terim: "Doğru oyun oynadık"
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, doğru oyunla pozisyon vermeden çok önemli 3 puan aldıklarını söyledi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, doğru oyunla pozisyon vermeden çok önemli 3 puan aldıklarını söyledi.

2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu 5. maçında Türkiye, Finlandiya'yı ilk yarında Cenk Tosun'un attığı gollerle 2-0 yendi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Terim, her maçın öneminin başka olduğunu belirterek, önlerindeki Kosova maçının da önemli olacağını vurguladı.

"Doğru oyun oynadık"

Kosova'nın grupta herkese her şeyi yapabilecek bir takım olduğunu dile getiren Terim, "Ama bugün 3 puan ve doğru oyun. Bugünün özeti doğru oyundur. Doğru oynadık. Pek ilk yarının son saniyesinde direkten dönen top haricinde pozisyon vermedik. Baya da pozisyon bulduk. Ama sonuçta 3 puan çok önemliydi. Şimdi Kosova ile oynayacağız. Oradan 3 puanla devam edersek pozisyonumuzun daha değişik yerde olacağını düşünüyorum, 11 puanla. Ondan sonra iki iki kalıyoruz. Yani finaller bir anlamda bundan evvelki Avrupa Şampiyonası gibi bir atmosferle karşılaşıyoruz. Bu sezonun hazirandaki Kosova maçını iyi bitirirsek çok avantajlı duruma geleceğimizi düşünüyorum. Ondan sonra Hırvatistan için herhangi bir teknik adam kendi sahamızda büyük avantaj diyemez. Ama seyirciyle oynamak avantajdır. Hırvatistan ve İzlanda herkese her yerde her şeyi yapabilir. Ama son maçın Finlandiya oluşu, tabelayı görüp ona göre düşüneceğimiz bir durum olabilir. Bana göre kestirme fikir şudur. Üç üç gitmekte fayda var. Bu bizi nereye götürür bilmiyorum ama niyetimiz o. Oyuncularımı tebrik ediyorum, Antalya'ya teşekkür ederiz. Cumhurbaşkanımız bize desteklerini esirgemedi. Güzel bir gün yaşadık, Eskişehir'e doğru yola çıkıyoruz" açıklamasını yaptı.

"Rakip bizi zora sokamadı"

'İlk 15 dakikanın ardından 90 dakikalık oyunu nasıl yorumlarsınız?" sorusuna Terim, "Her şeyi her saniye ümit ederim. İyi başladık, golleri erken bulduk. Arda, Yunus, Volkan, Olcay ve Cenk, 5 tane hücumcu ile başladık. Kendi alanımızı iyi kapatan her zaman değil ama zaman rakibi ileride sıkıştıran, geçişlerde kaptırdığı yerde ani baskıyla rakibi sıkıntıya sokan bir ara ortalama 65'35 gibi durumlar oldu. Devre sonuna doğru hafif düşmeler oldu. Orta sahaya bugün Arda'yı koydum, Selçuk'un yerine çokta iyi oynadılar. Niyetimiz çok açıktı, bundan ödün vermek istemedik. İkinci yarı Okay'ın oyuna girmesiyle daha güvenli hale geldik. Yorulan oyuncuları teker teker çıkardık. Doğru oynadık, dememin sebebi, rakip bizi hiç zora sokamadı. Sağdan ve soldan ortalarda Mehmet, Ömer, İsmail, Gökhan, Selçuk'la beraber dört artı bir müthiş oynadılar. Pozisyon vermedik biz pozisyonlar bulduk, son saniyeye kadar da kovaladılar. İzlanda gibi Finlandiya da çok yüksek oyunculardan kurulu bir ekip dikkatli olmak gerekir. Bazen sıkışmamızı ona vermek lazım. Kimsenin televizyon başında da hiç tedirgin olduğunuz zannetmiyorum. Onun için rahat bir maç oldu" cevabını verdi.

"Daha iyisi olacak"

'2-0'dan sonraki oyun yeterli miydi, yoksa daha fazlasını bekler miydiniz?" şeklindeki soruya Terim şu cevabı verdi:

"Hep 2-0 yeneceksek itirazım yok. Muhakkak hep bir iyisi vardır. Çok daha farklı yapabilirdik. Her beraberlik, her mağlubiyet bizi sıkıntıya sokacak. Bu durumda oynamak kolay değil. Hatanın bedellerinin ağır olduğu ortamda oynamak kolay değil. 2-0 da olsa. Çünkü oyun 3'de kopmaz. Oyunu kontrol ederek, kontrollü gitmek bizim için çok önemliydi. Çok pozisyonla hiç pozisyon vermemek çok önemli. Mehmet Topal bugün stoper olarak müthiş bir oyun oynadı. Ömer bunlar önemli bizim için ilerideki maçlar için. Uzun zamandır Volkan'ın bacağında bir sıkıntı var. Kolay değil, daha iyisini ister miyim, isterim. Yaparız, yaptık. Ancak net olarak memnunum. Rakip Kosova'yı unutmayalım bir hayli bizle oynarken pozisyona girdi. O da 2-0 bitmedi mi? Aynı duygular içinde değilim. Uzun zamandır Finlandiya 2 farkla yenilmiyordu. Daha iyisi inşallah olacak."

"Cenk'in 24 Mart'ta goller atması"

Terim, Cenk Tosun'un geçen yıl ve bu yıl 24 Mart'ta 2 gol atmasının sorulması üzerine, "Cenk Beşiktaş'ta da atıyor. Bundan sonra da Avrupa kupalarında atar. Güzel de goller attı. 24 Martlara devamlı maç alalım. Seviniyorum onun adına çok çalışıyor. Kaleye en yakın oyuncudan beklenti gol atmasıdır, o da bunu yapıyor. Attıkça kendine güvenini arttıracaktır. Biz de ilerideki oyunlarda belki çift atak oyuncuyla oynayacağız. Tek başına bu rakiplerle mücadele etmek kolay değil. Maşallah iyi gidiyor. 24 Mart konuşalım bakalım kime denk gelecek" diye cevap verdi.

"Kadronun 23'e çıkması"

Terim, "Türkiye'de liglerinde yedek kadrosunun 23 kişiye çıkartılması noktasında bir çalışmanı var mı?" şeklindeki soruya ise şu cevabı verdi:

"Ben bunu hep söylüyorum. Kulüplerimizin fazla soyunan oyuncuları için eğer maç başı anlaşmaları varsa, o zaman biraz ekonomik sıkıntı oluyor. Ama ben şu düşüncedeyim. Yedek soyunan giren her oyuncu girme ümidini taşır. Hiçbir zaman kulüpten takımdan kopmaz. Ancak, tribüne gönderdiğiniz her oyuncu kendini dışlanmış hisseder. İnsanın doğasında vardır. O yüzden biraz para kaybetmek, bir şey ifade etmez. Ama oyuncu kaybetmek çok şey ifade eder. Buradan hareketle biraz yedek kulübesini büyütüp, 20+3 bilemem ama şu bir gerçek ki, hoca için de bir kolaylık. Çünkü 2-0, 3-0 öne geçer, istediği oyuncuyu, genç oyuncuyu kullanabilir. O manada söylemiştim. Yine federasyonumuz başkan ve yönetime böyle bir şey sunacağım zaten. Burada bu psikoloji böyledir. Tabii son karar federasyon yönetim kurulunundur. 18'in dışında 10 oyuncu kalıyor. Az buz bir rakam değil. Böyle futbolun doğasında veya kanununda bu var. Ama belki 5 oyuncu daha oraya alabilirsen, psikolojik olarak daha hazır olabiliriz."

Terim, "Stadyumun dolu olmasına rağmen tezahüratın az olması nasıl buluyorsunuz?" sorusuna da, "Bizim için gelmeleri önemli" değerlendirmesini yaptı.

Terim: "Doğru oyun oynadık"

Terim: "Doğru oyun oynadık"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim