• BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

’Terapötik Afarez’ Yöntemi İle Sağlığına Kavuştu

’Terapötik Afarez’ Yöntemi İle Sağlığına Kavuştu
Samsun'da yaşayan 28 yaşındaki Tuba Kuru, 1 senedir MS(multipl skleroz) hastalığı ile mücadele ediyor.

Samsun'da yaşayan 28 yaşındaki Tuba Kuru, 1 senedir MS(multipl skleroz) hastalığı ile mücadele ediyor.

Yaşam konforunu gün geçtikçe azaltan hastalık, Tuba Kuru'nun sol gözünde görme kaybı yaşamasına neden oldu. Medical Park Samsun Hastanesi Nöroloji Kliniğinden Uzm. Dr. Ömer Faruk Akkaya'nın terapötik aferez tedavisi uygulamasından sonra hastanın görmesi yüzde 85-90 oranında düzeldi.

"MS, sebep ve tedavisi kesin bilinmeyen bir hastalıktır" diyen Uzm. Dr. Ömer Faruk Akkaya "Son yıllarda tıptaki gelişmeler, MS" in tanısı ve tedavisinde yeni gelişmelere yol açtı. MS hastalığının tedavisinde kullanılan medikal ilaç tedavileri yanında MS hastalığına neden olan sinir hasarı oluşturan antikorların ortamdan uzaklaştırması esasına dayanan aferez işlemi de tedavi seçenekleri arasına girdi. Şu an Türkiye'de ve dünyada sayılı merkezde uygulanabilen bu tedavi Medical Park Samsun Hastanesi'nde de yapılabilmektedir" dedi.

Dr. Akkaya "Hastamız sol gözde görme kaybı yakınması ile MS izole görme siniri tutulumu olan getirildiği hastanede kortizon tedavisi almasına rağmen görmesinde yeterince düzelme olmamış. Takip eden hekimle görüşülerek terapötik afarez immunadsorbsiyon için değerlendirilerek işleme alındı takip eden 10 seansla hastanın görmesi yüzde 85-90 oranında düzeldi" diye konuştu.

MS hastalığının yaşam konforunu gün geçtikçe düşürdüğünü belirten Tuba Kuru "Sol gözüm artık görmez hale gelmişti. Bu durum beni çok korkuttu. Dr. Ömer Bey ile görüşmem de terapötik afarez yönteminden bahsetti. Bu yöntem sayesinde düzelme olabileceğini ve bu yöntemin Medical Park Samsun Hastanesi'nde uygulandığını söyledi. 10 seans tedavi aldım ve her geçen gün kendimi daha iyi hissediyorum. Doktorum Ömer Faruk Akkaya ve ekibine çok teşekkür ederim" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim