• BIST 9758.26
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 27 °C

Tepebaşı’nda Engel Yok

Tepebaşı’nda Engel Yok
Çocuk, yaşlı, hasta ve engelli gibi grupların kentsel yaşama etkin biçimde katılımını sağlamak için etkili projeler üreten Tepebaşı Belediyesi çarpıcı...

Çocuk, yaşlı, hasta ve engelli gibi grupların kentsel yaşama etkin biçimde katılımını sağlamak için etkili projeler üreten Tepebaşı Belediyesi çarpıcı sonuçlara imza atıyor.

Engelli yurttaşlara yönelik projeleriyle, hayatı kolaylaştıran Tepebaşı Belediyesi özellikle istihdam konusunda önemli başarılar elde etti. Sosyal Yaşam Merkezi'nde rehabilitasyon çalışmalarına katılan genç bireyler aldıkları eğitimlerin ardından çeşitli işletmelerde sigortalı olarak çalışmaya başladı.

Engelliler Montaj Atölyesi de çeşitli fabrikalardan alınan parçaların zihinsel engelli bireyler ile montajlama işini yürütüyor. Organize sanayi bölgesindeki bazı fabrikalardan alınan parçalar, 40'a yakın engelli birey tarafından işleniyor. Proje, İş-kur Genel Müdürlüğü'nün onayı ile kurs ve düzenli üretim aşamasına geçti ve Yaşam Köyü'nde bir üretim ünitesi daha hizmete girdi. Tepebaşı'nda tüm sportif etkinliklerin, caddelerin, kültürel ve toplumsal etkinliklerin, fiziksel ve toplumsal sorunların ne olursa olsun herkese açık olduğunu belirten yetkililer, engelli ve dezavantajlı gruplara ilişkin politikalarını, onları toplumla bütünleştirici yönde düzenlenirken toplumla bütünleştirici nitelikte yapıldığını bildirdi.

GÖKKIŞAĞI KAFE AİLELERİN YÜKÜNÜ AZALTIYOR

Zihinsel engelli bireylerin toplumla bütünleşmesinin amaçlandığı Gökkuşağı Kafe, Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi ile Özdilek Sanat Merkezi'nde hizmet veriyor. Gökkuşağı Kafe zihinsel engelli bireyleri toplumla bütünleştirmek ve özgüvenlerini kazandırmak amacıyla kuruldu. Engelli bireyler burada servis yapmalarının yanı sıra fotoğraf çekiminden ebruya, halk oyunlarından Latin danslarına kadar eğlenceli aktivitelerde de bulunuyorlar. Engelli ailelerinin büyük zorluklar çektiği günümüz şartlarında ailelerin omuzlarındaki yükü azaltan Gökkuşağı Kafe "Tek engelimiz ön yargımız" düşüncesiyle hareket ediyor.

Tepebaşı’nda Engel Yok

Tepebaşı’nda Engel Yok

Tepebaşı’nda Engel Yok

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim