• BIST 9524.59
  • Altın 2494.526
  • Dolar 32.505
  • Euro 34.7385
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Tepebaşı, Kadınlar Günü’nde Ata’nın Huzurunda

Tepebaşı, Kadınlar Günü’nde Ata’nın Huzurunda
Tepebaşı Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği program kapsamında, Beldeevleri'nden 600 kadınla birlikte Anıtkabir'de Ata'nın...

Tepebaşı Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği program kapsamında, Beldeevleri'nden 600 kadınla birlikte Anıtkabir'de Ata'nın huzuruna çıktı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili, Manisa Milletvekili Özgür Özel, Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Antalya Milletvekili Devrim Kök ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun Özel Kalem Müdürü Şükran Kütükçü ile birlikte Tepebaşılı kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Atatürk ile buluştu.

Düzenlenen tören ile birlikte Atatürk'ün mozolesine çiçek bırakan kadınlar daha sonra toplu fotoğraf çektirdi. Anıtkabir Şeref Defterini imzalayan Başkan Ataç şu düşüncelerle Atatürk'e saygılarını sundu "Aziz Atam; Saygı ve sevgimizle her zaman olduğu gibi huzurunuzdayız. Kurucusu olduğunuz Cumhuriyet, devrimleriniz ve bize gösterdiğiniz çağdaş uygarlık yolunda, manevi mirasınız olan bilim ve aklı rehber edinerek yolumuza devam ediyoruz. Yaşamınız boyunca hak ve özgürlüklerine büyük önem verdiğiniz kadınlarımızla birlikte, onlar için evrensel bir değer taşıyan 8 Mart'ta sizin huzurunuzdayız. Bugün dünyanın çağdaş saydığı ülkelerde henüz kadının adı yokken, sizin başta seçme ve seçilme hakkı ile medeni kanunda yaptığınız yenilikler sonrası Türk kadınını imrenilecek bir yere getirmiş olmanız, tüm dünyaya örnek olmuştur. Bugün aramızda bedenen olmasanız da Türk kadınının, gençliğin ve çocuklarımızın kalbindesiniz. Devrimleriniz, Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacaktır. Aziz hatıranıza saygı ve sevgilerimizle"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Tepebaşı Belediyesi ile birlikte her anlamlı günde Anıtkabir'de birlikte olduklarını belirterek "Bu Ahmet Başkan'ın kadınlara, sosyal belediyeciliğe ve Atatürk'e verdiği önemi, cumhuriyete bağlılığını gösteriyor. Biz Ahmet Başkanımızla ve Tepebaşı Belediyesi ile gurur duyuyoruz. 8 Mart'ta herkes kadınlar gününü kutluyor ama en göğsünü gere gere, en anlamlı şekilde kutlayabilecek kişilerin başında Ahmet Başkan geliyor çünkü o sadece 8 Mart'ta değil her önemli günde kadınlarla birlikte Anıtkabir'de oluyor" dedi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da Tepebaşı Belediyesi'ne teşekkür ederek "Şunu görüyoruz ki Ahmet Başkan hep kadınlarla ve gençlikle birlikte, kendisini kutluyoruz" dedi.

Tepebaşı, Kadınlar Günü’nde Ata’nın Huzurunda

Tepebaşı, Kadınlar Günü’nde Ata’nın Huzurunda

Tepebaşı, Kadınlar Günü’nde Ata’nın Huzurunda

Tepebaşı, Kadınlar Günü’nde Ata’nın Huzurunda

Tepebaşı, Kadınlar Günü’nde Ata’nın Huzurunda

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim