• BIST 9645.02
  • Altın 2405.728
  • Dolar 32.594
  • Euro 34.7796
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Tepebaşı Belediyesinde Petshop Eğitimi

Tepebaşı Belediyesinde Petshop Eğitimi
Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunun 5. Maddesine göre ev ve süs hayvanı satan kişilere...

Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunun 5. Maddesine göre ev ve süs hayvanı satan kişilere eğitim düzenlendi.

Meclis salonunda düzenlenen eğitimde, Tepebaşı Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden Veteriner Hekim Serkan Aslan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Eskişehir Şube Müdürlüğünden Orman Mühendisi Özge Yaman ve Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Cem Köse tarafından kursiyerlere eğitim verildi. Eğitim sonrası kursiyerlere katılım belgesi takdim edildi.

Eğitimde konuşan Veteriner İşleri Müdürü Yusuf Selek, "Hayvanların sahiplenilmesinde petshopların çok önemli bir yeri var. Hayvan sahiplerinin pek çoğunun hayvan bakımıyla ilgili ilk bilgileri petshoplardan edindiği için çalışanların eğitilmesi çok önemli. Bazı insanlar hayvanları çocuklarına oyuncak niyetiyle veya bir tatil hediyesi olarak alıyorlar. Daha sonra çocuk bu hayvandan vazgeçtiğinde veya tatilden dönüşte bu hayvanlar terk ediliyor. Bazıları da özellikle üniversite öğrencileri eğitim süreci boyunca alıp daha sonra eğitim süreçleri bittikten sonra sokağa atıyorlar. O zaman hem sokaktaki hayvan sayısı artmış oluyor, hem o hayvana bir kötülük yapılmış oluyor. Bir köpeğin ya da kedinin sokağa atılması bir çocuğun sokağa atılmasından farklı değil. Böyle olayları engellemek için sizlere büyük görevler düşüyor ve bu konuları hayvanları sahiplendirirken iyi anlatmak lazım. İşte sizlere verilen bu eğitimle daha bilinçli ve daha eğitimli bir şekilde bu işi yapmanız sağlanacaktır. Verilen bu eğitimin ve alacağınız sertifikanın sizlere hayırlı olmasını temenni eder saygılar sunarım" dedi.

Tepebaşı Belediyesinde Petshop Eğitimi

Tepebaşı Belediyesinde Petshop Eğitimi

Tepebaşı Belediyesinde Petshop Eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim