• BIST 9079.97
  • Altın 2322.905
  • Dolar 32.3205
  • Euro 34.9161
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Tepebaşı Belediyesi "İki Elin Sesi Var" Çocuk Senfoni Orkestrası’na Övgüler

Tepebaşı Belediyesi "İki Elin Sesi Var" Çocuk Senfoni Orkestrası’na Övgüler
Tepebaşı Belediyesi "İki Elin Sesi Var" Çocuk Senfoni Orkestrası imza attığı başarılı çalışmalar sonucu büyük üstatlardan övgüler almaya devam...

Tepebaşı Belediyesi "İki Elin Sesi Var" Çocuk Senfoni Orkestrası imza attığı başarılı çalışmalar sonucu büyük üstatlardan övgüler almaya devam ediyor. Orkestra Şefi Gürer Aykal ve Ünlü Türk Bestecisi ve Müzik Eğitimcisi Muammer Sun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen konser provaları arasında "İki Elin Sesi Var" Çocuk Senfoni Orkestrası'nı ziyaret etti. Aykal ve Sun'un, Orkestra Koordinatörü Kaan Kıran, Orkestra Şefi Ramazan Albayrak ve orkestra müzik eğitmenleri tarafından tam kadro ağırlandığı ziyarette, 23 Nisan temalı eserlerin çalınacağı konserin provası yapıldı.

Ünlü Türk Orkestra Şefi Gürer Aykal, provada çalınan eserlerin düzenlenmesi ve minik müzisyenlerin çalışmalarından övgüyle bahsetti. Yapılan çalışmaları ve kat edilen yolu oldukça başarılı bulduğunu dile getiren Aykal, "Azminizi ve başarınızı kutluyorum. Kendinizi biraz daha geliştirdikten sonra ben de size bir konserde eşlik edebilirim. Ama şu anda yaptığınız çalışmalarda ben sizlere eğitmenleriniz kadar faydalı çalışmalar yaptıramam" diyerek, orkestranın eğitmenlerinin ne denli büyük bir başarıya imza attıklarını vurguladı.

Provadan sonra eğitmenlerle birlikte derslikleri gezen konuklar, derslerde genç müzisyenlere tavsiyelerde de bulundu. Ünlü Besteci Muammer Sun, uzun bir ortak geçmişe sahip oldukları Gürer Aykal ile ilgili anılarından bahsetti. Orkestra için yaptığı düzenlemelerin müjdesini de veren Sun, ziyaretten oldukça memnun kaldığını ve katılımlarının devam edeceğini belirterek, merkezden ayrıldı. Şef Gürer Aykal da, orkestraya başarılarının devamını dileyerek, bu ziyaretlerin devam edeceğinin müjdesini verdi.

Tepebaşı Belediyesi "İki Elin Sesi Var" Çocuk Senfoni Orkestrası’na Övgüler

Tepebaşı Belediyesi "İki Elin Sesi Var" Çocuk Senfoni Orkestrası’na Övgüler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim