• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Tepal’den Sahte Epal Palet Uyarısı

Tepal’den Sahte Epal Palet Uyarısı
Avrupa Paletçiler Birliği (EPAL) Türkiye Ulusal Komitesi (TEPAL), sahte EPAL paletlerin kullanılmasının, satışının ve depolanmasının yasak olduğu bildirildi.

Avrupa Paletçiler Birliği (EPAL) Türkiye Ulusal Komitesi (TEPAL), sahte EPAL paletlerin kullanılmasının, satışının ve depolanmasının yasak olduğu bildirildi. TEPAL Başkanı Muzaffer Balcıoğlu, son aylarda Ukrayna'da lisanssız firmalar tarafından sahte EPAL damgalı palet üretildiğine dair yoğun şikayetler aldıklarını belirterek, EPAL palet kullanıcıları ve lisanslı üreticilerini yasal sorumluluk için uyardı.

TEPAL Başkanı Muzaffer Balcıoğlu, son dönemde Ukrayna'da sahte EPAL palet üretilerek piyasa değerinin çok altında fiyatlarla Türkiye ve Avrupa'da satışa sunulduğuna dair yoğun şikâyetler aldıklarını söyledi. Başkan Balcıoğlu, "Bu paletler, EPAL lisansı sahipleri tarafından üretilmiyor. Sahte markalı paletlerdir. Bu yüzden sipariş verilmesi, ithal edilmesi, depolanması ve satılması kesinlikle yasaktır" dedi.

SINIR DENETİMLERİ YAPILIYOR

ürkiye, Almanya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya ve diğer ülkelerin dış sınırlarındaki gümrük yetkililerinin palet yüklü TIR'ları EPAL adına denetlediklerini söyleyen Muzaffer Balcıoğlu, "Ayrıca ülke içlerinde de gezici gümrük denetleme ekipleri ve yerel gümrük yetkilileri tarafından yoğun denetimler yapılmaktadır. EPAL'in görevlendirmiş olduğu denetleme şirketi Bureau Veritas da sahte paletlerin izini sürüyor" şeklinde konuştu.

Başkan Muzaffer Balcıoğlu, hedeflerinin EPAL palet kullanıcılarını düşük kalitedeki sahte ürünlerden korumak, EPAL lisansı sahiplerinin haksız rekabete uğramalarının önüne geçerek piyasa fiyatını haksız şekilde düşürenlerle mücadele etmek olarak açıkladı.

Yapılan araştırmalarda EPAL lisansına sahip bazı firmaların da sahte EPAL paletleri sipariş ettiklerine ve ticari amaçlarla depoladıklarına şahit olduklarına dikkat çeken Muzaffer Balcıoğlu, bunun EPAL lisansı sahipleri için ciddi hukuki ve finansal sonuçlara yol açacağına dikkat çekti. Balcıoğlu, "EPAL lisansı sahipleri, Ukrayna'dan satın alacakları EPAL paletleri EPAL lisansına sahip Ukraynalı şirketlerden satın almalıdır. Lisansız firmalardan palet sipariş edilecekse, paletlerin EPAL lisansı sahibinden geldiğine ilişkin "Satınalma Referans Belgesi" istenmelidir" dedi.

"TEPAL'E BİLGİ VERİLMELİ"

EPAL lisansı sahiplerinin satın aldığı EPAL paletlerinin sahte olduğunu tespit etmesi durumunda EPAL Türkiye Ulusal Komitesi TEPAL'i hemen bilgilendirmesini isteyen Muzaffer Balcıoğlu, sahte paletlerin kesinlikle depoya konulmaması gerektiğine dikkat çekerek, "Aksi halde ağır hukuki sorumluklarla karşılaşabilirsiniz. EPAL lisansınızın da iptaline neden olabilirsiniz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim