• BIST 9457.24
  • Altın 2496.514
  • Dolar 32.5944
  • Euro 34.7827
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Tepal Yönetimi İlk Toplantısını İzmir’de Yaptı

Tepal Yönetimi İlk Toplantısını İzmir’de Yaptı
Avrupa Palet Üreticileri Birliği (EPAL) Türkiye Ulusal Komitesi Tüm EPAL Palet Üreticileri Kalite Derneği (TEPAL), geçen hafta sonu Kocaeli'de yapılan 3....

Avrupa Palet Üreticileri Birliği (EPAL) Türkiye Ulusal Komitesi Tüm EPAL Palet Üreticileri Kalite Derneği (TEPAL), geçen hafta sonu Kocaeli'de yapılan 3. olağan genel kurulun ardından iş başına gelen yönetim kurulu ilk toplantısını İzmir'deki dernek merkezinde yaptı. Görev dağılımı yapılan toplantıya derneğin İzmir'deki üyeleri de katıldı.

Dernek başkanlığına Muzaffer Balcıoğlu, başkan yardımcılığına A. Necat Altınok, genel sekreterliğe Mustafa Türker, saymanlığa Serkan Yurteri seçildi. Görev dağılımın ardından TEPAL'in İzmir ve çevresinde üretim yapan 7 üyesi ile ortak toplantı yapıldı. Toplantıda söz alan üyeler üretim sırasında yaşadıkları sorunları dile getirdiler. Üyeler kalite standartlarına uyulması, kaçak üretim yapan firmalarla ilgili işlem yapılması yönünde talepte bulundular.

TEPAL Başkanı Muzaffer Balcıoğlu, yeni dönemde EPAL kalite standartlarının korunması yönünde etkin mücadelenin devam edeceğini söyledi. TEPAL'in EPAL Ulusal Komitesi olarak var olan yetkileri dahilinde etkin bir çalışma içinde olacağını vurgulayan Balcıoğlu, "EPAL 63 yıllık geçmişe sahip dünyanın en güvenilir ürün taşıma sistemidir. EPAL lisansı altında üretilen ahşap paletler ve metal kasalar (Gitterbox) tüm dünyada kabul görmektedir" diye konuştu.

EPAL lisansı altında üretilen ahşap paletlerin ve metal kasaların (Gitterbox) gerek sağlamlık, gerekse uluslararası ölçü ve üretim standartlarının korunması için Türkiye Ulusal Komitesi olarak titiz bir çalışma yürütüldüğünü vurgulayan Muzaffer Balcıoğlu, "Geride kalan 5,5 yıllık süreçte komite yetkisi alındı. Yeni dönemde EPAL ile ilişkilerimizi daha da güçlendirmek için daha yoğun bir çalışma içinde olacağız" dedi. Balcıoğlu, gelecek hafta yapılacak olan EPAL yönetim kurulu toplantısına katılmak üzere İtalya'nın Milano kentine gideceklerine de belirterek, "Buradaki toplantıda Türkiye Ulusal Komitesi olarak EPAL yönetim kuruluna Türkiye'de yaşadığımız sıkıntılarımızı anlatacağım. Kaçak üretimle mücadele ve başka ülkelerden Türkiye'ye giren sahte EPAL ürünlerinin engellenmesi yönünde taleplerimizi ileteceğiz" şeklinde konuştu.

"BİRLİĞİMİZ KORUYALIM"

Türkiye Ulusal Komitesi'ne üye 38 üretici firma olduğunun altını çizen Muzaffer Balcıoğlu, birlik ve beraberlik içinde hareket ederek tüm meselelerin üstesinden geleceklerini belirterek, "Bizler birliğimiz korursak karşımıza çıkan engelleri daha kolay aşarız. Bazı sıkıntılarımız olduğu doğru. Fakat bunların aşılması imkânsız değil. Özellikle sahte üretim yapan firmalara göz açtırmamak için yasal tüm yöntemleri kullanacağız" dedi.

Balcıoğlu Milano dönüşü tüm üyelerin katılacağı genişletilmiş bir üye toplantısı yapacaklarını ve bu toplantıya EPAL'den de katılım isteyeceklerini sözlerine ekledi. Muzaffer Balcıoğlu'nun konuşmasının ardından söz alan üyeler, birlik ve beraberlik içinde olacaklarını belirterek, yeni oluşan yönetime her türlü desteği vereceklerini ifade ettiler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim