• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C

Teoriyle Pratiği Birleştiren Üniversite

Teoriyle Pratiği Birleştiren Üniversite
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, teori ile pratiği bir araya getiren önemli bir projeye imza attı.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, teori ile pratiği bir araya getiren önemli bir projeye imza attı.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) arasında yapılan "Öğretmenlik Uygulama Projesi" kapsamında, Eğitim Fakültesi öğrencileri teori ile pratiği bir araya getirerek, haftanın iki günü eğitim kurumlarında çalışacak. Öğretmenlik mesleğini uygulama imkanına kavuşan son sınıf öğrencileri, hem sağlık sigortası hem de ek gelir kazanacak.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencilerinin kolej ve özel okullarda eğitim vererek, hem sigorta hem de maddi gelir elde etmelerini sağlayacak projenin protokolü İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut ile İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun arasında imzalandı.

"TEORİ İLE PRATİĞİ BİRLEŞTİREN BİR ÜNİVERSİTEYİZ"

Proje hakkında değerlendirmelerde bulunan İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, söz konusu proje ile üniversitelerinin yeni bir atılıma geçerek teori ile pratiği birleştirdiğini söyledi. Rektör Prof. Dr. Bulut, "Artık üniversitemizde okuyan öğrencilerimiz alanı ile ilgili piyasada uygulama yapma imkanı buluyor. Bu projeye "uygulamalı eğitim" diyebiliriz. Eğitim Fakültesi öğrencilerimiz teorik olarak gördüğü dersleri alanlarıyla ilgili okullarda öğretmenlik yapacak. Dolayısıyla öğrencilerimiz bundan sonra her yönüyle teori ile pratiği bir araya getiren eğitim modeline geçmiş oluyor. Bu proje diğer fakültelerimizdeki öğrencilerimiz içinde uygulanacak ve öğrencilerimiz kendi alanlarıyla ilgili sahada çalışma imkanı bulacaktır. Öğrencilerimiz geleceğe son derece pratik olarak hazır durumda yetişmiş olacaktır" dedi.

"KAZANMA VE GELİŞTİRME PROJESİ"

Proje sayesinde öğrencilerin, işverene maliyetsiz olarak hem sigortalı hem de maddi gelir elde edebileceğini belirten İŞKUR İl Müdürü Muammer Coşkun, imzalanan protokolü "kazanma ve geliştirme projesi" olarak değerlendirdi. İŞKUR İl Müdürü Coşkun; "İŞKUR'un yaptığı projelerle yalnızca işsizlerin yararlandırıldığı zannediliyor. Yönetmelik değişikliğiyle şuanda üniversitelerde okuyan öğrencilerimiz boşta kalan zamanlarında hangi alanda kendini geliştirmek istiyorsa fiilen çalışacak. Protokolünü imzaladığımız proje ile de İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri haftada iki gün kolej ve özel okullara giderek eğitim verecekler. Bu süre içerisinde her gittikleri gün için 50 TL ödeme yapıldığı gibi 30 gün üzerinden de genel sağlık sigortası yapılacaktır ve bunların işverene maliyeti hiç olmayacaktır" dedi.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Özyılmaz ise İŞKUR'la yapılan projenin alanında ve üniversite camiasında bir ilk olduğuna dikkat çekti, İZÜ Eğitim Fakültesiyle başlayan projenin, ileride üniversitenin tüm fakültelerinde uygulanacağının da bilgisini verdi.

Teoriyle Pratiği Birleştiren Üniversite

Teoriyle Pratiği Birleştiren Üniversite

Teoriyle Pratiği Birleştiren Üniversite

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim