• BIST 9524.59
  • Altın 2492.245
  • Dolar 32.5542
  • Euro 34.6939
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

TEOG Türkiye Şampiyonu Siirt Özel Celal Değer’den

TEOG Türkiye Şampiyonu Siirt Özel Celal Değer’den
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Kasım ayında düzenlenen, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı sonuçlarına göre Siirt Özel Celal...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Kasım ayında düzenlenen, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı sonuçlarına göre Siirt Özel Celal Değer Ortaokulu öğrencisi Uluer Şahin tam puanla şampiyon oldu.

25 ve 26 Kasım 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen TEOG sınavına Türkiye genelinde 1 milyon 174 bin 427 öğrenci, Siirt il genelinde de yaklaşık 7 bin 500 öğrenci girdi. TEOG sınavı sonuçlarına göre, Siirt Özel Celal Değer Ortaokulu öğrencisi Uluer Şahin, tüm sorulara doğru yanıt vererek Türkiye ve Siirt oldu.

Siirt Özel Celal Değer İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Abdurrahman Dülger, Siirt il genelinde yaklaşık 7 bin 500 öğrencinin TEOG Sınavına girdiğini kaydetti. Öğrencilerinden Uluer Şahin'in 120 soruda 120 netle şampiyon olduğunu belirten Dülger, "Öğrencilerimizden Şeyda Demir 119, Durmuş Burak Dirlikli ve Eylül Petek 118, Egemen Öksüz, Eren Kavurt ve İrem Altan 116, Şeyma Nur Işıktaş ve Müsvet Keşli 114 net yaparak büyük bir başarıya imza atmışlardır." dedi.

Geçen yıl 700 tam puan alan öğrencileri Hüseyin Çiçek'le de Türkiye derecesi elde ettiklerini hatırlatan Dülger, bu başarıda emeği geçen anne-babalara ve okul öğretmenlerine teşekkür etti.

Öğrencilerin bu başarısını Nisan ayında yapılacak TEOG sınavında da göstermelerini beklediğini belirten Dülger, öğrencilerinin başarısı adına hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını, öğrencilerinin daima yanlarında olduklarını vurguladı.

Sınavdaki bütün sorulara doğru cevap vererek şampiyon olan Uluer Şahin, Özel Celal Değer Okullarında okuduğu için mutlu olduğunu dile getirdi.

Okul öğretmenlerinden ve rehberlik servisinden büyük destek gördüğünü aktaran Şahin, "Derslerime düzenli ve planlı bir şekilde çalıştım. Böyle bir başarıyı elde ettiğim için mutluyum. Nisan ayında yapılacak sınavda da tam puan almayı hedefliyorum. Ankara'da fen lisesi okumayı düşünüyorum. Tıp Fakültesi okuyup başarılı bir doktor olmak istiyorum." diye konuştu.

TEOG Türkiye Şampiyonu Siirt Özel Celal Değer’den

TEOG Türkiye Şampiyonu Siirt Özel Celal Değer’den

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim