• BIST 9708.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

TEOG Türkiye Birincisi Bor’dan Çıktı

TEOG Türkiye Birincisi Bor’dan Çıktı
Bor İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Fatmanur akcan, TEOG sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincisi oldu.

Bor İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Fatmanur akcan, TEOG sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincisi oldu.

Bor'da eğitimde büyük bir başarıya daha imza atıldı. Bor İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Fatmanur Akcan isimli öğrenci girdiği TEOG sınavında bütün soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan aldı ve Türkiye birincisi oldu.

14 yaşındaki başarılı öğrenci Fatmanur Akcan'ın Türkiye birincisi olması kendisine büyük bir mutluluk yaşatırken, ailesi, akrabaları ve öğretmenleride Fatmanur'un sevincine ortak oldular. Girdiği TEOG sınavından tam puan alarak Türkiye birincisi olan başarılı öğrenci bu mutluluğunu İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru ile de paylaştı. Bor İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ali Osman Doğan ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Özüdoğru'yu ziyaret eden Fatmanur Akcan, başarısının sırrını ve gelecekteki hedeflerini anlattı.

Hedefi Doktor ya da Genetik Mühendisi Olmak

Bor İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru'yu ziyaretinde en büyük hedefinin doktor veya genetik mühendisi olmak olduğunu vurgulayan Fatmanur Akcan'da verilen emeğin karşılığını almanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

Başarısında ailesinin ve öğretmenlerinin büyük emeği olduğunu anlatan Fatmanur Akcan, "Gerek ailem, gerekse öğretmenlerim her zaman bana yardımcı oldular. Hiçbir isteğimi geri çevirmediler. Benimle sürekli ilgilendiler. Bunun başarılı olmamda çok büyük etkisi var. Özellikle kendime güvenimi sağladılar ve ben de onların bu güvenini boşa çıkarmamak için çok çalışarak büyük bir başarı kazandım" ifadelerini kullandı.

Eğitiminde hiç bir dershane desteğinin bulunmadığını belirten Akcan sözlerine şöyle devam etti: "Bu başarımın üzerinde hiç bir şekilde dershanelerin katkısı yok. Sadece okulumuzda açılan yetiştirme kurslarına katıldım. Okuldan geldikten sonra da gün de en az 3 saat ders çalışıyorum. Bundan sonra ki amacım ikinci TEOG sınavından da tam puan alarak iyi bir liseye yerleşmek. Üzerimde emeği olan başta ailem olmak üzere öğretmenlerime ve bugüne kadar yanımda olan herkese teşekkür ederim" dedi.

Özüdoğru'dan Başarılı Öğrenciye Ödül

Kendisini ziyarete gelen Fatmanur Akcan'ın bu başarısıyla Bor ve Niğde'nin gururu olduğunu söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru'da bu başarının diğer öğrencilere de örnek olması gerektiğini belirtti.

TEOG sınavında Türkiye birincisi olan ve başarılı öğrenci Fatmanur Akcan'ı başarısından dolayı kutlayan Bor İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru, Bor ilçesinden geçen yıl olduğu gibi bu yılda Türkiye birincisi çıkarmanın mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Akcan'ı, bu gururu Bor'a yaşattığı için tebrik eden Özüdoğru, şöyle konuştu:

"Bor genelinde akademik başarıyı yükseltmek için gayretlerimiz ve çabalarımız oldu. İnşallah bu da onlardan birisidir. Ben burada kızımızın yetişmesinde emeği geçen herkese, özellikle Bor İmam Hatip Ortaokulu idareci ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum. Gerçekten büyük çaba gösterdiler. Ayrıca anne ve babasını da kutluyorum. Çünkü güzel ve başarılı bir evlat yetiştirmişler. Bu anlamda ilimiz adına gerçekten çok sevinçliyiz." diye konuştu.

Aldığı 500 tam puan ile Türkiye birincisi olan Fatmanur Akcan lise hayatını tamamladıktan sonra üniversite eğitimini yurt dışında tamamlamak istediğini de belirtti.

TEOG Türkiye Birincisi Bor’dan Çıktı

TEOG Türkiye Birincisi Bor’dan Çıktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim