• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

TEOG Türkiye birincileri ödüllendirildi

TEOG Türkiye birincileri ödüllendirildi
Vali Vahdettin Özcan, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında 120 sorunun tamamını doğru bilerek Türkiye birincisi olan Şabanözü Özbek...

Vali Vahdettin Özcan, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında 120 sorunun tamamını doğru bilerek Türkiye birincisi olan Şabanözü Özbek köyünde yaşayan Gümerdiğin Ortaokulu öğrencisi Duygu Yalçıtaş ile İsmet İnönü Ortaokulu öğrencisi Sefa Emre Özer'i altın ile ödüllendirdi.

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen kabule Şabanözü Kaymakamı Cevdet Bakkal, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Müdür Yardımcısı Halim Hıcıplı, İsmet İnönü Ortaokulu Müdürü Selahattin Kaya, Şabanözü Milli Eğitim Müdürü İlker Kendir ile öğrenciler Duygu Yalçıtaş'ın anne-babası Döndü-Eyüp Yalçıtaş, Sefa-Emre Özer'in anne-babası Meryem-İbrahim Özer katıldı.

Çankırı'da eğitim ile sıkıntıları zaman zaman paylaştığını vurgulayarak konuşmasına başlayan Vali Özcan, "Duygu kızımızın başarısı hem Şabanözü açısından hem Çankırı Milli Eğitimi acısından önemlidir. Duygu'yu, anne-babasını tebrik ediyorum. Onlar kadar mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. İsmet İnönü Ortaokulu zaten bizim gözde okullarımızdan biri. Her organizasyonda İsmet İnönü Ortaokulu mutlaka var. TEOG'da Sefa'nın göstermiş olduğu başarıda İsmet İnönü Ortaokulu'nun eğitim camiasındaki yerini de berraklaştırıyor. Selahattin Beyi, öğrencimizin anne-babasını tebrik ediyorum." dedi.

Vali Özcan, Hakkari Şemdinli'nin köyünde bir öğrencinin 120 sorunun tamamını doğru cevapladığını gazeteden okuduğunun altını çizerek, "Gözüm yaşardı. Ne olursa olsun, imkânlar ne kadar kısıtlı olursa olsun, başarmak istedikten sonra o yol açık. Bunun en güzel örneği de Duygu." sözleri ile duygularını paylaştı.

Öğrenci ailelerinin duygularını dile getirmesinden sonra konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, eğitimin süreç içerisinde devam ettiğini, özveri ve gayret içerisinde çalıştıklarını belirterek, "İlçelerimizde 834, il merkezinde 1251 öğrenci sınava girdi. 2 öğrencimiz 120 sorunun tamamını doğru yaptı. 131 öğrencimiz 110 ve üzeri net yaptı. Hedefimiz en güzeli yakalayabilmek. Bir önceki yıla göre TEOG sınavlarında ivmeli bir artış var." bilgisini aktardı.

Konuşmaların ardından Vali Özcan, öğrenciler Duygu Yalçıtaş ve Sefa Emre Özer'i teşekkür belgesi ve altın ile ödüllendirdi. Vali Özcan öğrenci ailelerine de teşekkür belgesi takdim etti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim