• BIST 9082.92
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Teneffüs Park Çocuk Meclisi kuruldu

Teneffüs Park Çocuk Meclisi kuruldu
Muratpaşa Belediye Başkanı Murat Uysal'ın 6 Kasım 2016'da ilk zili çalmasıyla kapılarını açan Antalya'nın çocuk dünyası Teneffüs Park, çocuk meclisi...

Muratpaşa Belediye Başkanı Murat Uysal'ın 6 Kasım 2016'da ilk zili çalmasıyla kapılarını açan Antalya'nın çocuk dünyası Teneffüs Park, çocuk meclisi oluşturdu. Kent merkezinde 16 dönüm alan üzerine kurulu ve tamamı açık hava oyunları ve oyuncaklarından oluşan Teneffüs Parkt'ta çocuk meclisinin kuruluşu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için düzenlenen karnavalda ilan edildi.

Başkan Uysal'la birlikte CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin'in de katıldığı ilk meclis öncesi, çocuklar kukla yapım atölyesi, illüzyon gösterileri, palyaço şovları, kukla tiyatrosu gibi etkinliklerle 23 Nisan coşkusunu yaşadı.

Başkan Uysal, ilk mecliste, Teneffüs Park'ın çocukların bütün enerjisini çocuklarını atabileceği bir ortam sunduğunu kaydetti. Parkın bir diğer özelliğinin de fastfood tipi yiyecekler içermemesi, boyalı içeceklerin satılmaması olduğunu dile getiren Başkan Uysal, "Burada sanat ortamı var, özgürlük var" dedi.

Teneffüs Park Çocuk Meclisi'nin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında kuruluyor olmasının önemine dikkat çeken Başkan Uysal, "23 Nisan, bir kişinin hepimiz adına karar alamaması demek. 23 Nisan, herkesin kendi düşüncelerini ifade ederek ortak aklı, iyiyi, doğruyu bulması demek. Şimdi biz bunu Teneffüs Park'ta uyguluyor olacağız. Bu parkın gerçek sahibi çocuklarımız, hangi oyunları burada görmek istiyor anlatacak. Yönetimde söz sahibi olacak" diye konuştu.

Başkan Uysal, konuşmasını sonunda herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlarken ilk meclis toplantısı anı fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

Teneffüs Park'a gelen her çocuk, çocuk meclisinin doğal üyesi olacak. Çocuklar, parkta gönüllerince bir gün yaşadıktan sonra kendisine verilecek anket formlarını, isterlerse ailelerinden de destek alarak dolduracak. O anketler Teneffüs Park yönetimi tarafından değerlendirip sürekli yeni oyunlar ve oyun gruplarıyla gelişen Teneffüs Park'ın geleceğinde söz sahibi olacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim