• BIST 9772.09
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Temurci: “2020 Vizyonumuz, 50 Milyar Doların Altında Olmayan Turizm Geliri”

Temurci: “2020 Vizyonumuz, 50 Milyar Doların Altında Olmayan Turizm Geliri”
Sektör Buluşmaları programı kapsamında AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, turizm sektörü temsilcileri ile bir araya geldi.

Sektör Buluşmaları programı kapsamında AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, turizm sektörü temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan Başkan Temurci, "2020 hedefimiz 50 milyar doların altında olmayan bir turizm geliri" dedi.

Turizm sektörü temsilcileri, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen programda bir araya geldi. Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen programa AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Ayhan ve iş adamları, turizm temsilcileri ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı. Programda Türkiye'deki turizm ile ilgili sorunlar konuşulurken, Başkan Temurci tarafından temsilcilerin sorunları da dinlendi.

Programda bir konuşma yapan Başkan Temurci, gelen turist sayısının 2001 yılına oranla 4 kat arttığını ifade ederek, "Neredeyse 2001 ile karşılaştırdığında 4 kat ziyaretçi sayısı artmış gerçekten ekonomik olarak da artık 30 milyarların üzerine çıkmış bir yapıdan bahsediyoruz. 2000'li yılları hatırladığımızda 30 - 36 milyar dolar arasında sıkışmış bir ihracat hacmini düşündüğümüzde turizm sektörünün ne denli önemli olduğu şu son yaşanan olaylardan sonra hükümetimizin ve özellikle başbakanımızın bu anlamda icra anlamında vermiş olduğu tepki ile bunu anlayabiliriz" dedi.

"BU ÜLKEDE BÜYÜK BİR OYUN OYNANDIĞINI GÖRÜYORUZ"

Türkiye için önemli olan turizm sektörünü sektör temsilcileriyle konuşmak istediklerini söyleyen Temurci, "Özellikle Temmuz ayı ile birlikte bu ülkede terörü bir amaç olarak kullanıp Türkiye'yi farklı bir noktaya götürmek isteyenlerin büyük bir oyun oynadığını biz bu ülkede görüyoruz. Dost bildiklerimiz ile yürürken bizi yolda bırakacaklarını ne yaparsak yapalım Türkiye güçlü ve büyük olmadığı sürece sorunumuzun çok büyük olduğunu biliyoruz. Dolayısı ile bu işin sadece bir siyasi parti kimliği ile değil gerçekten Türkiye sevdalısı bu milletin her bir ferdinin önemini kavrayarak, bütün söyleyeceklerimizi söyleyelim. Dolayısı ile eleştiride yapılabilir. Bu bir siyasi toplantı değil" diye konuştu.

"2020 VİZYONUMUZ, 50 MİLYAR DOLARIN ALTINDA OLMAYAN TURİZM GELİRİ"

Toplantı sonrası beklentilerini aktaran Temurci, "2020 Avrupa Kültür Vizyonu ile ilgili bir rapor yayınlanmıştı. Yaklaşık 1 ay önce arkadaşlarımız bunu bizimle paylaştılar. Türkiye'nin 2020'de yaklaşık 40 milyar dolar turizm geliri, 50 milyon ziyaretçisi gibi bir hedef koymuştu. Bu rapora göre Avrupa'da 4'üncü konumuna geliyoruz. Böyle bir beklenti var. Bizim de 2020 vizyonumuz AK Parti olarak, 50 milyar doların altında olmayan bir turizm geliri ve bununla birlikte 60 milyon ziyaretçiden bahsediyoruz. İstanbul ve Antalya bu yükün çok önemli bir bölümünü çekiyoruz. İstanbul dendiğinde bu anlamda bütün toplumsal beklentilerinde adeta bileşkesi bir şehirde yaşıyoruz. İstanbul'da turizm konuşup beklenti ve önerileri ortaya koyduğumuzda aslında, Türkiye ile ilgili birçok şeyi söylemiş olacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim