• BIST 9036.33
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Temsili Depremdeki Temsili Tatili Gerçek Zanneden Öğrencilerin Sevinci Kısa Sürdü

Temsili Depremdeki Temsili Tatili Gerçek Zanneden Öğrencilerin Sevinci Kısa Sürdü
Aydın'da 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle düzenlen tatbikat gerçeğini aratmadı.

Aydın'da 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle düzenlen tatbikat gerçeğini aratmadı. Tatbikat sonrası Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan'ın deprem nedeniyle okulun 3 gün tatil edildiğini açıklaması öğrencileri heyecanlandırdı. Temsili depremdeki temsili tatili gerçek zanneden öğrencilerin sevinci kısa sürdü.

Aydın Murat Hale Küçükoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleşen "Deprem, Yangın, Kurtarma ve Tahliye" tatbikatına, Aydın Vali Yardımcıları Necdet Türker, Mustafa Ayhan, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürü Recep Coşkun, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Murat Hale Küçükoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Gülfidan Kendirlioğlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü 112 ekipleri, UMKE, İl Emniyet Müdürlüğü, Kızılay, AKUT Kuşadası Şubesi, UMUT Arama Kurtarma Derneği, TRAC Aydın Şubesi ve Telsiz Amatörler Derneği'nin koordineli çalışmalarıyla düzenlenen tatbikat gerçeğini aratmadı. 126 personel ve 21 aracın katıldığı tatbikatta senaryo gereği 6.5 şiddetinde bir deprem gerçekleşti. Öğrenciler ilk çalan sirende masaların altına saklanırken, ikinci siren ile okulu koşarak tahliye ettiler. Dışarıda sınıf başkanları sınıflarını saydıktan sonra eksik olan arkadaşlarını öğretmenlerine bildirdiler. Daha sonra okul müdürü gerekli yerleri arayarak yardım istedi. Kısa sürede okula gelen ekipler sınıflarda mahsur kalan öğrencileri teker teker kurtardı.

"DOĞAL AFETLERE HER AN HAZIRLIKLI OLMALIYIZ"

Türkiye'nin her an depreme hazırlıklı olması gereken ülke olduğunu hatırlatan Murat Hale Küçükoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Gülfidan Kendirlioğlu, "Ülkemiz dünyanın en önemli deprem bölgelerin birisinde yer almakta ve büyük can ve mal kayıplarına neden olan doğal afetlerle sık sık karşılaşmaktayız. Toplum olarak afet risklerini algılamak ve bunların zararlarını azaltmak, mümkünse ortadan kaldırmak için deprem risklerinin azaltılması konusunda durmadan çalışmak zorundayız. Ülke olarak depremlerden en az zarar görmenin en önemli bileşeni eğitim ve farkındalık çalışmalarıdır. Toplumun her kesimini içine alan eğitim uygulamaları ve tatbikatlar ile ülkemizde depremlere karşı bir farkındalık ve dirençli bir toplum kültürünün oluşacağına inanıyoruz" dedi.

"NEREDE HAYAT ORADA AFAD"

Aydın'ın il afet planının hazır olduğunu belirten AFAD Aydın Müdürü Recep Coşkun, "Nerede hayat orada AFAD sloganıyla zor durumda kalmış insanların yardımına koşuyoruz. Tüm imkanları, insan gücü, malzeme araç ve gereçleri tespit ederek planlarımızı, eğitimlerimizi ve tatbikatlarımız yaparak afetlere hazırlık çalışmalarımızı yapıyoruz. Afet ve acil durumlara nasıl hazır olacağımızı, afet olduğu andan itibaren başımıza neler geleceğini, nasıl davranacağımızı bilirsek afet risklerini mal ve can kayıplarını minimuma, afetin ekonomik kayıplarını en aza indirmiş oluruz. Afetlere hazırlıklı olmak demek, öncesine ve sonrasında hazırlıklı olmak demektir. En önemli hazırlık ta bilinçli bir toplum oluşturmaktır. Biz AFAD olarak bilinçli bir toplum oluşturmak için eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerine çok önem veriyoruz. İsteyen herkese temel afet bilinci eğitimi veriyoruz. Bu güne kadar 53 bin 273 öğretmen ve öğrenci olmak üzere toplam 61 bin 105 kişiye eğitim verdik" diye konuştu.

VALİ YARDIMCISININ TATİL ŞAKASI ÖĞRENCİLERİ HEYECANLANDIRDI

Tatbikat sonrası toplu fotoğraf çekimi için öğrencilerin yanına gelen Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, "Malum bir deprem yaşadık. Okulda fiziki, sizlerde de psikolojik bir etkilenme olduğu için okulu 3 gün tatil yaptık" dedi. Vali Yardımcısı Ayhan'ın tatil açıklaması üzerine heyecanlanıp çığlık atarak sevinen öğrenciler, öğretmenlerinin açıklamanın deprem tatbikatı nedeniyle bir şaka olduğunu ve okullarındaki eğitimin araklıksız olarak devam edeceğini söylemesi üzerine hayal kırıklığına uğradı.

Temsili Depremdeki Temsili Tatili Gerçek Zanneden Öğrencilerin Sevinci Kısa Sürdü

Temsili Depremdeki Temsili Tatili Gerçek Zanneden Öğrencilerin Sevinci Kısa Sürdü

Temsili Depremdeki Temsili Tatili Gerçek Zanneden Öğrencilerin Sevinci Kısa Sürdü

Temsili Depremdeki Temsili Tatili Gerçek Zanneden Öğrencilerin Sevinci Kısa Sürdü

Temsili Depremdeki Temsili Tatili Gerçek Zanneden Öğrencilerin Sevinci Kısa Sürdü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim