• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Temizlik İşçilerinden Büyük Duyarlılık

Temizlik İşçilerinden Büyük Duyarlılık
Yunusemre Belediyesi'nin desteğiyle organ bağış oranlarının arttırılması için hayata geçirilen "Cansuyum Olur musun?" projesinde ikinci eğitim belediyenin...

Yunusemre Belediyesi'nin desteğiyle organ bağış oranlarının arttırılması için hayata geçirilen "Cansuyum Olur musun?" projesinde ikinci eğitim belediyenin temizlik işlerinde görevli olan işçilere verildi. 122 işçinin katıldığı eğitimde 58 işçi organlarını bağışlayarak büyük bir duyarlılık örneği sergilerken bazı işçiler eşlerinden bağış almak için form istedi, bazıları da organ bağışı konusunda biraz daha düşünüp geri dönüş yapacaklarını söyledi.

Yunusemre Belediyesi Temizlik İşleri Şantiyesinde düzenlenen seminerde organ bağışının önemi anlatılırken; eğitim Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzm. Dr. Ümit Atman tarafından verildi.

Yunusemre Belediyesi, İlçe Kaymakamlığı, İl Sağlık Müdürlüğü'nün destekleri Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzm. Dr. Ümit Atman'ın koordinasyonuyla başlatılan "Cansuyum Olur musun?" isimli sosyal sorumluluk projesiyle organ bağışının arttırılması hedefleniyor. Proje kapsamında ilk eğitim Yunusemre Belediyesi Lokali'nde belediye çalışanları ile ilçede bulunan okul ve kurum temsilcilerine organ bağışının önlemi anlatılmıştı. Projenin ikinci eğitimi ise temizlik işlerinde görevli belediye işçilerine verildi.

Projenin mimarı Uzm. Dr. Ümit Atman, ülkemizde organ bağışının oldukça düşük olduğunu dile getirirken, hayata geçirdikleri projeyle amaçlarının organ bağış bilincinin yerleşmesine, gelişmesine ve artmasına katkı sağlamak olduğunu belirtti.

EĞİTİME KATILAN 122 İŞÇİDEN 58'İ BAĞIŞLADI

Verilen eğitimin ardından işçilerden organ bağışında talebinde bulunuldu. Temizlik işçileri büyük bir duyarlılık göstererek eğitime katılan 122 işçiden 58'ii organlarını bağışladı. Bazı işçiler eşlerinden bağış almak için form isterken bazıları da organ bağışı konusunda biraz daha düşünüp geri dönüş yapacaklarını söyledi.

Projenin mimarı Atman işçilerin çok büyük bir duyarlılık gösterdiklerini belirterek 58 kişinin organlarını bağışlamasının çok önemli olduğunu söyledi. Atman eğitimlerin ve organ bağışlarının devam edeceğini sözlerine ekledi.

Temizlik İşçilerinden Büyük Duyarlılık

Temizlik İşçilerinden Büyük Duyarlılık

Temizlik İşçilerinden Büyük Duyarlılık

Temizlik İşçilerinden Büyük Duyarlılık

Temizlik İşçilerinden Büyük Duyarlılık

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim