• BIST 9138.22
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

’Temelden’ Dolandırıcılık İddiası

’Temelden’ Dolandırıcılık İddiası
İzmir'in Gaziemir ilçesinde, iddiaya göre iki müteahhit, yapılan ve yapılmayan daireleri 4-5 kişi üzerine satıp yaklaşık 6 ile 10 milyon lira arasında...

İzmir'in Gaziemir ilçesinde, iddiaya göre iki müteahhit, yapılan ve yapılmayan daireleri 4-5 kişi üzerine satıp yaklaşık 6 ile 10 milyon lira arasında dolandırıcılık yaptı. 24 dairenin 100 kişiye satıldığı iddiası üzerine mağdurlar savcılığa suç duyurusunda bulundu. PTT'de çalışan iki postacının, aldıkları dairelerin aynı çıkması ile dolandırıcılık olayının ortaya çıktığı belirtildi. Bir yıl önce Gaziemir'de tanınmış iki müteahhidin başlatacağı temelden daireler için vatandaşlar başvurularını yapmaya başladı. İddiaya göre, apartmanın yapılacağı alandaki gecekonduların bir kısmı yıkılmaya başlandı ve daire almak isteyenlere apartmanın yapılacağı yer gösterildi. Ancak, aylar geçmesine rağmen apartmanın temeli atılmadı. Daire satın alanlar müteahhitleri sıkıştırırken aynı PTT'de çalışan iki postacının, aldıkları daire ile ilgili konuşmaları bir dolandırıcılık olayını ortaya çıkardı. Postacılar, aynı dairenin kendilerine satıldığını anlayınca mütahite ulaşmaya çalıştı ancak ulaşamadı. Sonra sosyal paylaşım sitesinden, başlarına gelen olay ile ilgili grup kurup durumu anlattılar. Sonra, aynı yerden daire alanlar, sosyal paylaşım sitesinden dolandırıldıklarını anlayınca avukat tutarak savcılığa suç duyurusunda bulundu.

'25 YILLIK EMEĞİMİZİ YATIRDIK'

Evli ve 2 çocuğu olan Nihal Turan (52), "Bir emlak çalışanının önerisi ile proje kapsamında olan dairelerle ilgili tanıtım yapıldı. İki daire için anlaşma yaptık. Ben ve eşim kamudan emekliyiz, ikimizin emekli parası ve 25 yıl boyunca biriktirdiğimiz 330 bin lirayı bu iki müteahhite verdik. İnşaat 1 ay sonra başlayacak dediler. Bir ay geçti, başlamadı. Sonra her sorduğumuzda, kentsel dönüşümle ilgili sorun olduğunu, seçimden dolayı gibi bahaneler üreterek bizi bir yıl oyaladılar. Araştırmaya başladık ve dairelerin bizden başka 3-4 kişiye satılmış olduğunu ve dolandırıcılıkla karşı karşıya olduğumuzu fark edince yasal yolla hakkımızı aramaya başladık" dedi.

'SAĞLAM DİYE GİRDİK DOLANDIRILDIK'

Mağdurlardan iki çocuk babası Ergün Kara (53) ise, "Müteahhit hakkında araştırma yaptık, sağlam, güvenilir, Gaziemir'in yerlisi olan biridir diye bizde diğer insanlar gibi projeye temelden girdik. Bir kızıma bir de kendime olmak üzere iki daire aldık. Sonradan anlıyoruz ki bir daireyi 2-3 kişiye satmış. Şuan müteahhitlere ulaşamıyoruz. Buradaki mağdur insanların kimisi emekli ikramiyesini kimisi yılların birikimini yatırıp buradan bir daireye girmişler" dedi.

10 MİLYONLUK DOLANDIRICILIK

Mağdurların Avukatı Mehmet Kozan ise, "Yılbaşı öncesi birkaç müvekkil beni aradı, 10-15 kişi olduklarını belirterek görüşmek istedi. Toplantı ayarladık gittiğimde 62 kişi vardı. Ben şaşırdım mağdurlarda şaşırdı. 24 daire 80 kişi civarında kişiye satılmış. Bu tamamen tesadüf eseri ortaya çıkmış. PTT'de çalışan iki kişi aynı daireyi aldıklarını öğrendikten sonra sosyal medyada durumu paylaşmış ve akabinde 15-20 kişi bir araya geliyor. Sonra çoğalıyor ve 60 kişi oluyor. Bizim edindiğimiz bilgi yüz üzerinde olduğu söyleniyor. Geçen hafta şikayetçi olduk. 38 kişi adına ilk etapta yaptığımız şikayette 3 milyon lira civarında bir para ortaya çıktı. Yüz civarında bir mağdur var burada tespit ettiğimiz bu dolandırıcılık olayının 6 ila 10 milyon lira olduğunu gösteriyor." dedi.

’Temelden’ Dolandırıcılık İddiası

’Temelden’ Dolandırıcılık İddiası

’Temelden’ Dolandırıcılık İddiası

’Temelden’ Dolandırıcılık İddiası

’Temelden’ Dolandırıcılık İddiası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim