• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

TEM’de Dehşet Kaza: 1 Ölü, 23 Yaralı

TEM’de Dehşet Kaza: 1 Ölü, 23 Yaralı
Kocaeli'nin Dilovası ilçesi TEM otoyolunda meydana gelen 11 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır 23 kişi...

Kocaeli'nin Dilovası ilçesi TEM otoyolunda meydana gelen 11 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır 23 kişi yaralandı.

Kaza, sabah 08.00 sıralarında TEM otoyolu Dilovası Mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, İstanbul istikametine giden bir otomobil ile servis otobüsü buzlanan yolda çarpıştı. Kazanın ardından duramayan bir yolcu otobüsü ile arkasından gelen otomobiller de kazaya karıştı.

OLAY YERİ CAN PAZARINA DÖNDÜ

Kazanın ardından TEM otoyolu Dilovası gişeleri adeta savaş alanına döndü. İki otobüste bulunan yolcular çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslar ile bölgede bulunan değişik hastanelere sevk edildi. Yaralanan ve kazaya tanık olan bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı. Kazanın hemen ardından bölgeye Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler de sevk edildi.

OTOBÜS SÜRÜCÜSÜ PENCEREDEN ÇIKARTILDI

Kazanın ardından bir yolcu otobüsünün sürücüsü koltuğunda sıkıştı. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren çalışmasının ardından sürücü sıkıştığı yerden çıkartıldı. Otobüsün içine alınan sürücü, daha sonra kırılan bir pencereden vatandaşların da yardımıyla dışarıya alındı. Sedyeye konulan otobüs sürücüsü ambulans ile hemen hastaneye kaldırıldı.

OTOMOBİLDE BULUNAN BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Servis otobüsü ile çarpışan bir otomobil de kullanılmaz hale geldi. Otomobilde bulunan bir kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden kişi, itfaiye ekiplerinin çalışmasının ardından sıkıştığı yerden çıkartılarak tabuta konuldu. Ölen kişinin üzerinden kimlik çıkmadı. Kazaya şahit olan bir sürücü yolcu otobüsünün çok hızlı olduğunu belirterek, "Kar var. Otobüs beni Hereke civarında çok hızlı solladı. Ben kendimi kenarı zor attım. Otobüsün içindeki yolcular bile hızlı gittiğini söyledi" dedi.

Kaza yapan bir sürücü ise, "Bu yolda zannedersem çalışma yapmamışlar. Her şey bir anda oldu" şeklinde konuştu.

TEM YAKLAŞIK 4 SAAT KAPALI KALDI

Kazanın ardından TEM otoyolu İstanbul istikameti yaklaşık 4 saat araç trafiğine kapandı. Sürücüler otomobillerde yolun açılmasını bekledi. Bölgeye çok sayıda çekici sevk edildi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri de kazanın ardından bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Polis ekipleri başka bir kazanın yaşanmaması için çaba sarf etti.

Yaralılardan 3 kişi Fatih Devlet Hastanesi, 3 kişi Darıca Farabi Hastanesi, 4 kişi Derinde Eğitim Araştırma Hastanesi, 13 kişi ise özel hastanelerde tedavi altına alındı.

Kar yağışı ile tedbirlerini arttırdıklarını ifade eden Kocaeli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Şenol Ergüney, "Hastanelerimiz her an hazır. Ekiplerimiz karşılamakta zorluk yaşamadı. Hava koşulları sebebiyle ilave tedbirler almıştık. Alınması gereken tedbirleri planlamıştık. Yollarımız devamlı açıktı" dedi.

Kazayla ilgili bilgi veren Eegüney, "İlk belirlemelere göre 23 yaralımız var. Bir kişi hayatını kaybetti. Yaralılarımızın tedavisi yapılıyor" diye konuştu.

Polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

TEM’de Dehşet Kaza: 1 Ölü, 23 Yaralı

TEM’de Dehşet Kaza: 1 Ölü, 23 Yaralı

TEM’de Dehşet Kaza: 1 Ölü, 23 Yaralı

TEM’de Dehşet Kaza: 1 Ölü, 23 Yaralı

TEM’de Dehşet Kaza: 1 Ölü, 23 Yaralı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim