• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

Tematik Kültür Rotaları Çalıştayı, Osmaniye'de yapıldı

Tematik Kültür Rotaları Çalıştayı, Osmaniye'de yapıldı
Osmaniye Valiliği ve Osmaniye Belediyesi'nin iş birliğinde başlayan Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) tarafından düzenlenen...

Osmaniye Valiliği ve Osmaniye Belediyesi'nin iş birliğinde başlayan Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) tarafından düzenlenen "Osmaniye Kent ve Bölge Bütününde Tematik Kültür Rotaları Çalıştayı, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye Belediyesi olarak Tarihi Kentler Birliği'nin üyesi olmaktan büyük bir onur duyduklarını dile getirerek, "Bugüne kadar Osmaniye kendini anlatmakta zorluk çeken iller arasındaydı. İlimiz turizm ve kültür rotaları arasında bulunmamaktaydı. Bu konuda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız istişareler neticesinde Tarihi Kentler Birliği'nde yer almanın önemli olduğu kanısına vardık." dedi.

Osmaniye'nin yeni bir şehir olduğunu ifade eden Osmaniye Valisi Kerem Al, "Bugüne kadar kimliği olan bir şehir değildi. Yenilik hem bir avantaj hem de bir dezavantaj demektir. Bizlerin avantaj olanların üzerinde durmamız gerekiyor. Yani yapabileceklerimiz üzerinde durmamız gerekiyor. Diliyorum ki bu çalıştay buna zemin hazırlayıp katkı sağlar." diye konuştu.

Yerel Katılım Çalıştayı açılış konuşmasını ise ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen yaptı. Sözen, "Osmaniye'yi çok tartıştık. Kıyıda kalmış bir kent değil. Osmaniye, çevresinde bir değeri olan ve çevresiyle bütünleştiğinde büyük tarihsel süreklilik ve yaşama bilinci ve sevinci olan bir şehir olarak ortaya çıkıyor. Osmaniye'yi yukarıdan inceledik ve taradık. Gözden kaçırılmış ve doğanın egemen olduğu çok alan olduğunu gördük." ifadelerini kullandı.

Üniversitenin Osmaniye'deki yaşam hakkının yüzde 50'sini oluşturduğunu da vurgulayan Sözen, şöyle konuştu: "Osmaniye'de bu alanda bir gelecek olduğunu görüyorum. Geç kaldım demeyin. Çevredeki bütün değerlerin birbirine kenetlenmesi gerekiyor ve ortaya herkesin anlayacağı bir yol haritasının konulması gerektiğini düşünüyorum. Buna sonuna kadar sahip çıkılması gerekiyor."

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Osmaniye adına alınacak kararlarda üniversitenin de sorumluluk almaya hazır olduğunu belirterek, bu konuda gerçekleştirilecek çalışmalarda akademik destek noktasında üniversitenin yeterli alt yapıya sahip olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından çalıştayda geçen yıl Osmaniye'de neler yapıldığı ve yeni yapılması planlanan projeler hakkında sunumu ÇEKÜL Vakfı Kent Çalışmaları Koordinatörü Alp Arısoy ve ÇEKÜL Vakfı Kent Çalışmaları Birimi Esra Karataş yaptı.

Projenin tanıtımı ve fikir alışverişi için düzenlenen yerel katılım çalıştayına Osmaniye Valisi Kerem Al, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ile Osmaniye protokolü ve çok sayıda kurum il müdürü, basın mensubu katıldı.

Tematik Kültür Rotaları Çalıştayı, Osmaniye'de yapıldı

Tematik Kültür Rotaları Çalıştayı, Osmaniye'de yapıldı

Tematik Kültür Rotaları Çalıştayı, Osmaniye'de yapıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim