• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 24 °C

TEMAD Genel Başkanı: Giresun Bulancak'ta astsubayın yaptığı doğrudur

TEMAD Genel Başkanı: Giresun Bulancak'ta astsubayın yaptığı doğrudur
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Genel Başkanı Ahmet Keser, Kırşehir Şubesinde yönetim kurulu ile bir araya gelerek astsubayların özlük haklarının...

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Genel Başkanı Ahmet Keser, Kırşehir Şubesinde yönetim kurulu ile bir araya gelerek astsubayların özlük haklarının düzenlenmesi konusunda toplantı yaptı. Keser, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki terör olaylarının artması ve Giresun'un Bulancak İlçesi Belediye Başkanı Recep Yakar ile Jandarma Başçavuş Zeki Evrim Dörtyol arasındaki tartışmayla ilgili "kim haklı?" sorusu üzerine açıklamada bulundu.

TEMAD Genel Başkanı Ahmet Keser, astsubayların özlük haklarının düzenlenmesi konusunda Başbakanlığa ve Genelkurmay Başkanlığına birer mektupla başvurulduğunu belirterek başladığı açıklamasını, "Astsubayların ismi daha çok sorunla anılıyordu. Özellikle son dönemlerde bu sorunlar bayağı bir yığılmış ve artmıştı. Yükü de artmıştı. Gerek 7 Haziran gerekse 1 Kasım seçimleri arefesinde iktidara talip olan partiler bu sefer astsubayların sorunlarının çözümünü seçim beyannamelerine aldılar. Ortak görüşler ortaya koydular. İnşallah, sorunların çözümünü yakın zamanda beraber göreceğiz." şeklinde sürdürdü.

'TERÖR VE TERÖRİSTLE HALKI AYIRT ETMEK LAZIM'

Keser, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki terör olaylarının artması ve şehit haberlerinin arka arkaya gelmesiyle ilgili basın mensuplarının soruları üzerine şunları ifade etti: "Terör ve teröristle halkı ayırt etmek lazım. Bazı yerlerde 11 güne hatta daha fazla günlere varan sürelerde sokağa çıkma yasağı konmuştu. Bizi burada umutlandıran şeylerden bir tanesi, halkın sokağa çıkmaması. Halk, devletin almış olduğu kararları birebir uyuyor. Teröristler de halkı sokağa çıkartmaya çalışıyor. Burada halkın en sıkışık zamanda terörün yanında mı devletin yanında mı durduğu çok önemli. Sokağa çıkma yasağına riayet etmek, bunu ihlal etmemek, devletin yanında olduğunu göstermek anlamına gelir. Bu bizim için umut verici bir durum. Halkı teröristten izole etme anlamında da umut verici bir gelişme. Bu olayın en önemli boyutuna buradan bakmak gerekiyor. Halk prim vermiyor, içeride kalıyor. Devlete, "tamam, ben burada kalıyorum teröristi temizle" diyor. Dikkat ederseniz, sokağa çıkma yasağının olduğu yerlerde halk yürüyüşleri yada gösteriler yok. Son zamanlarda yapılan bir açıklama vardı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin senelerdir söylediği bir şeydir. Bağımsız bir Kürdistan kurulmak, Türkiye bölünmek ve parçalanmak isteniyor diye. Başlangıçta, "şu hakkımızı, bu hakkımı almak için bunları yapıyoruz" diyerek masumane başlayan hareketlerin nerelere kadar geleceğini biz kamuoyu ile paylaşmıştık. Bugün maalesef söylediğimiz şeyler ortaya çıktı. Bazı parti liderleri Türkiye'nin bölünmesine yönelik söylemler geliştirmeye başladı. Önemli olan bunun toplumda karşılığının olup olmamasıdır. Görünen o ki, bunun toplumda karşılığı yok. Güdük kaldı. Devletin oradaki otoritesi kendini hissettiriyor. İnşallah bunlar hallolacak, ama sıkıntı yaşayacağız"

'GİRESUN BULANCAK'TA JANDARMA ASTSUBAYININ YAPTIĞI DOĞRUDUR'

Giresun'un Bulancak İlçesi Belediye Başkanı Recep Yakar ile Jandarma Başçavuş Zeki Evrim Dörtyol arasındaki tartışmayla ilgili "kim haklı?" sorusu üzerine açıklamada bulunan TEMAD Genel Başkanı Ahmet Keser, "Jandarmanın iki tane görev ve yetkisi var. Asayiş ve askerlik görevi. Jandarma burada amir olarak cumhuriyet savcığına bağlı. Savcılık jandarmaya şunu şöyle bunu böyle yap diye görev alanında söylediği zaman jandarma onu yapmak zorunda. Kanun bunu emrediyor. Çünkü, jandarma kolluk kuvveti. Bulancak'ta da böyle bir belediye kamyonu durdurma olayı vardı. Savcılık burada ihbar almış. İhbar karşılığı bir karar vermiş. Bu kararını kolluk kuvvetine bildirmiş. Kolluk kuvveti de gereğini yapmaya çalıştı. Belediye Başkanı orada haddini de aşarak yetkisini de aşarak gelip olayı engellemeye çalıştı. Belediye başkanın kolluk kuvvetleri yada hukuk karşısındaki sıfatı ekstra bir sıfat ve dokunulmazlık değil. "Bu kamu aracıdır buna karışamazsın" değil. Kanunlar karşısında araçlar neye tabi ise kanun koyucu ve savcılık gereğini yapmak zorunda. Kanun ve hukuk çerçevesinde baktığımızda astsubayın yaptığı iş doğrudur, belediye başkanının yaptığı iş yanlıştır" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık üç gün önce Giresun'un Bulancak İlçesi Belediye Başkanı Recep Yakar, belediyenin aracını fazla su taşıdığı için durduran ve tartıya çıkarmak isteyen Bulancak Jandarma Komutanı Başçavuş Zeki Evrim Dörtyol'a itiraz etmiş. Dörtyol'un direnmesi üzerine ise Paralel Yapı benzetmesi yapmış ve MİT TIR'larının örgüt tarafından durdurulmasını örnek göstererek benzer muamelenin kendilerine yapıldığını söylemişti.

Toplantı basın mensupları ile yapılan karşılıklı soru cevap şeklindeki açıklamalardan sonra basına kapalı olarak devam etti.

TEMAD Genel Başkanı: Giresun Bulancak'ta astsubayın yaptığı doğrudur

TEMAD Genel Başkanı: Giresun Bulancak'ta astsubayın yaptığı doğrudur

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim