• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C

Telseren’den Sanayicilere Teşviklerden Yararlanın Çağrısı

Telseren’den Sanayicilere Teşviklerden Yararlanın Çağrısı
Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, Türkiye'de halen uygulanmakta olan bölgesel teşvik uygulamaları kapsamında...

Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, Türkiye'de halen uygulanmakta olan bölgesel teşvik uygulamaları kapsamında 9 farklı teşviğin verildiğini belirterek, İzmir'deki yatırımcıların da bu teşviklerin önemli bir bölümünden yararlandığını söyledi. Türkiye'nin 6 yatırım bölgesine ayrıldığını, İzmir'in de 1. bölgede yer aldığını anımsatan Telseren, İzmir'de de yapılan bütün yatırımlarda KDV ve gümrük vergisi istisnasının uygulandığını vurguladı.

İZMİR'E 6. BÖLGE TEŞVİĞİ

Orta ve yüksek teknolojik ürün üretimi için kurulacak tesisler için İzmir'in de 5. bölge teşviğinden yararlandığını ifade eden Telseren, bu yatırımların OSB içinde yapılması halinde 6. Bölge teşviğinin geçerli olduğuna dikkat çekti. Telseren, öncelikli, stratejik ve büyük yatırımlarda da İzmir'de yapılan yatırımların 5. ve 6. Bölge yatırım desteğinden yararlandığını anlattı.

ÖNCELİKLİ YATIRIMLARA BÜYÜK TEŞVİK

İzmir'de sanayicilere yatırım yeri tahsisi de yapıldığının altını çizen Telseren, şu bilgileri verdi: "Türkiye'de öncelikli yatırım olarak tespit edilen 16 adet sektör veya konu bulunuyor. Bu alanlarda yapılacak yatırımlar 1., 2., 3., 4. bölgelerde yapılması halinde dahi 5. bölgede uygulanan bölgesel desteklerden yararlanıyor. Bu yatırımlar OSB'lerde olursa 6. Bölge teşviğinden yararlanıyor. Öncelikli yatırımlardan en önemlisi yüksek teknolojili ürünlerin üretimine yönelik yatırımlar. Bunun dışında İzmir'de ilaç, büro, muhasebe ve bilgi işlem makineleri imalatı, radyo, televizyon, haberleşme teçhizatı ve cihazları imalatı, tıbbi aletler, hassas ve optik aletler ile saat imalatı ile hava ve uzay taşıtları imalatı için yapılan yatırımlarda 5. bölge teşviğinden yararlanıyor. 5 Bölge teşviğinde KDV istisnası ve gümrük vergisi muafiyeti ile birlikte yüzde 10 sigorta primi işveren payı desteği ile yüzde 50'ye varan yatırımda vergi indirimi yapılıyor. Bu alanlarda yatırım yapmak isteyen yatırımcıların başka bölgelere gitmelerine gerek yok. İzmir'in lojistik, insan kaynağı başta olmak üzere bütün avantajlarını kullanarak, 6. Bölge desteğinden yararlanarak tesislerini organize sanayi bölgelerimizde kurabilirler."

ENERJİ VERİMLİLİĞİNE DE TEŞVİK

Mevcut sanayi tesislerinde enerji verimliliğini artırmaya yönelik yatırımlar ile tesislerin atık ısısından elektrik üretimi yatırımlarının da öncelikli yatırımlar içinde yer aldığını dolayısıyla 5. bölge teşviğinden yararlandığını anlatan Telseren, bunun yanında yerli kömüre dayalı elektrik üretimi, karbon elyaf veya entegrekompozit malzeme üretimine yönelik yatırımlar ile demiryolu ile yük/yolcu taşıma yatırımlarının da yine nerede yapılırsa yapılsın 5. bölge teşviğinden yararlandığına işaret etti. Telseren, bölgemizde büyük bir potansiyele sahip olan yenilenebilir enerji ile ilgili tribün, jeneratör ve kanat imalatları ile termal turizm yatırımlarının da bu kapsama girdiğini vurguladı. Telseren ayrıca, öncelikli, büyük ölçekli ve stratejik yatırımlarda da faiz desteği, KDV iadesi başta olmak üzere birçok teşviğin verildiğini sözlerine ekledi.

Telseren’den Sanayicilere Teşviklerden Yararlanın Çağrısı

Telseren’den Sanayicilere Teşviklerden Yararlanın Çağrısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim