• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Tekstil Çalışanlarından Kan Bağışı

Tekstil Çalışanlarından Kan Bağışı
Türkiye'nin ihtiyacı olan kanın tamamını karşılamak üzere ülke genelinde kapsamlı bir çalışma gerçekleştiren Türk Kızılayı, her geçen gün kurumsal...

Türkiye'nin ihtiyacı olan kanın tamamını karşılamak üzere ülke genelinde kapsamlı bir çalışma gerçekleştiren Türk Kızılayı, her geçen gün kurumsal destekçi sayısını da artırıyor.

Türk Kızılayı Ergene Şubesi'nin düzenlediği kan bağışı etkinliği başladığı ilk dakikalardan itibaren bağışçılar tarafından yoğun ilgi gördü. Can Tekstil İdari ve Dış İlişkiler Müdürü Erdim Noyan, Fabrika Tabibi Tekirdağ İl Sağlık eski Müdürü Dr. Mehtap Şen, Türk Kızılayı Ergene Şubesi Başkanı Zeki Uzun, Yönetim Kurulu Üyeleri Menderes Yıldız, Şemsi Turan, Doğan Durmaz, Rubil Güler, Mehmet Cebeci, Bora Küçükçetin'in katılımıyla başlayan kampanyada, gün boyunca kan bağışı yapıldı. Türk Kızılayı, bağış olarak aldığı kanlarla Türkiye'nin dört bir tarafındaki hastalara şifa dağıtacak.

"TOPLUMUN KAN İHTİYACINI GİDERMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Kızılay olarak yıllardır toplumun kan ihtiyacını giderme yönünde çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Türk Kızılayı Ergene Şube Başkanı Zeki Uzun, "Meydanlarda, işyerlerinde, kamu kurumlarında, fabrikalarda gönüllü ve sağlıklı bağışçılardan aldığımız kanla ülkenin kan ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Bugün de yine bir fabrikada, kan bağışı etkinliğindeyiz. Kurumsal firma çalışanları gönüllü olarak burada kan bağışında bulunuyor. Kan ihtiyacını karşılama noktasında gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Tabii kan bizim çok önem verdiğimiz bir gerçek. Kan bağışı acil değil sürekli ihtiyaçtır. Sadece acil ameliyat olması gereken için değil, her gün ameliyat olan, normal ameliyat olan binlerce insan için, lösemi, lenfoma gibi kan hastalıkları için bir ihtiyaçtır kan bağışı. O yüzden daha önce kan bağışı yapmış ya da hiç yapmamış olan insanları kan bağışına teşvik etmek istiyoruz. Etmemiz gerekiyor. Kan, yerine hiçbir ilacın, başka hiçbir sıvının konamadığı özel bir madde. Kaynağı da sadece insandır. O yüzden bu toplumsal bir vazife. Bunu yerine getirmek gerekiyor" ifadelerini kaydetti.

"KAN BAĞIŞINA DESTEK VERMEKTEN MUTLULUK DUYUYORUZ"

Can Tekstil olarak kan bağışı çalışmasına destek vermekten mutluluk duyduklarını belirten İdari ve Dış İlişkiler Müdürü Erdim Noyan, "Biz, şirket olarak belli periyodlar ile Türkiye'nin kan ihtiyacını sağlayan, Kızılay ile ortak hareket ederek kan bağış kampanyası düzenliyoruz. Personelimizden kan vermeyi arzu edenler kanlarını verirken, bizler de şirket içinde bir kan bilgi bankası kurarak personelimizin ve yakınlarının kan ihtiyaçlarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kan vermek tabii bizim için çok önemli bir konu. Bu işin hem tıp yönü var, hem insani yönü hem de vatandaş olarak bu işi görevimiz bildik. Kan vermeye karar verdiğimizde Kızılay gönüllüleri ve çalışanları da sağ olsun geldiler, organize ettiler, çok yakın ilgi gösterdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Tekstil Çalışanlarından Kan Bağışı

Tekstil Çalışanlarından Kan Bağışı

Tekstil Çalışanlarından Kan Bağışı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim