• BIST 9057.95
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Teknoparklar 28 Nisan’da Gaziantep’te Buluşacak

Teknoparklar 28 Nisan’da Gaziantep’te Buluşacak
Teknoparkları ve Teknoparklarda yer alan firmalar 2016 Gaziantepli sanayicilerle buluşacak.

Teknoparkları ve Teknoparklarda yer alan firmalar 2016 Gaziantepli sanayicilerle buluşacak.

TÜBİTAK Başkanı Arif Ergin'in katılımıyla, 10 teknopark ve 65 firmanın yer alacağı program, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürk Kültür Merkezinde yapılacak. Kurulacak masalarda kendi çalışmalarını sergileme imkanı bulacak olan teknopark firmaları, ileri teknolojiyi yakalamak isteyen Gaziantepli firmalar içinde potansiyel işbirliği imkanı sağlayacak. Üniversite ve teknoparklarla iletişimi ve işbirliğini sürekli tutmak, teknoparklarda yapılan çalışmaları yakından takip edebilme açısından da Gaziantep'te yapılacak olan geniş katılımlı "Ar-Ge Sanayi Buluşması', Gaziantepli sanayicilerin ufkunu açacak ve vizyonunu geliştirecek. Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Gaziantep Üniversitesi-Teknopark işbirliği ile yapılacak olan organizasyon ile sanayicilerle teknolojik bilgi alışverişi yapılması, yeni işbirliği fırsatlarının araştırılması ve bölgede teknolojik değer oluşturulması amaçlanıyor. Teknoparkların bu ortak buluşmasında, TÜBİTAK Marmara Teknokent (MARTEK), Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TGB), Düzce Teknopark, Gebze OSB Teknopark, İstanbul Üniversitesi TGB, Kocaeli Üniversitesi TGB, Sakarya Üniversitesi TGB, Teknopark İstanbul, Ulutek TGB ve Gaziantep Üniversitesi Teknopark yer alacak.

Organizasyon sırasında, TÜBİTAK Marmara Teknokent'te yer alan ve Türkiye'nin ilk ve tek İş makinesi simülatörünü üreten Sanlab Simulatör firması tarafından forklift eğitimi verilen Türk ve Suriyeli kadınlardan oluşan 30 bayan kursiyere de sertifikaları verilecek.

Organizasyona katılacak olan firmaların tanıtımı www.gso.org.tr internet sayfasında yapılmış olup, sitede bulunan formu dolduran Gaziantepli sanayiciler için, bu firmalarla birebir görüşme imkanı da sağlanacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim