• BIST 9517.4
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Teknopark Yöneticileri Ulutek’te Buluştu

Teknopark Yöneticileri Ulutek’te Buluştu
Teknopark yöneticileri, ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi ev sahipliğinde Bursa'da bir araya geldi.

Teknopark yöneticileri, ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi ev sahipliğinde Bursa'da bir araya geldi.

Teknopark yöneticileri, çalışanları ve teknoparklarda faaliyet gösteren firma temsilcilerinin birbirleri ile tanışabilmeleri maksadıyla TÜBİTAK MARTEK ve Marmara Teknokent tarafından geçen yıldan itibaren düzenlenmeye başlayan Kahve Günlerinin 8. buluşması ULUTEK'te yapıldı. Açılış konuşmasını yapan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, böylesi toplantılarda asıl gayenin geniş bir network oluşturmak olduğuna dikkati çekti. Toplantılarda pozitif bir sinerjinin oluşturulması için bütün katılımcıların birbirleri ile iletişime geçmeleri gerektiğini vurgulayan Rektör Ulcay, "Sadece kart alıp vermek ile kalmayın. Bu toplantının sonucunu belli bir şekilde ölçmemiz lazım. 8'incisi düzenlenen etkinlikte belli bir fayda olması lazım. Biz Ar-Ge Proje Pazarı düzenliyoruz ve bunun sonuçlarını ölçüyoruz. Sizlerin de aynı yöntemi uygulamasını tavsiye ediyorum. Türkiye'de şu anda 63 Teknopark var. Buralardaki firma sayısı ise 3 bin 325, istihdam edilen personel sayısı 33 bin 380, yapılan ihracat sayısı 2 milyar Dolar ve alınan patent sayısı da bin 300 civarında. Biz fikri mülkiyet haklarına bugünlerde belki çok dikkat ediyoruz ancak toplum olarak zamanında hiç dikkat etmedik. Bugün birçok yabancı firma çalışmalarını yaptıktan sonra kendi kullanmasa bile rakipleri kullanmasın diye patentliyor ve kenarda tutuyorlar. Biz toplum olarak fikri mülkiyet hakları konusunda yeterli derecede hassas değiliz. Eğer ülkemizi belli bir takım hedeflere ulaştırmak istiyorsak, mutlaka ve mutlaka kendimize büyük hedefler koymamız lazım. Hemen olmayabilir, ama çok çalışırsak bir gün mutlaka o hedeflere ulaşırız" dedi.

Kocaeli Teknopark Müdürü Sadık Semizoğlu ise yaptığı konuşmasında, Teknoparklar arasında çok önemli bir dayanışmanın olduğunu vurguladı. Bakanlığın da bu konuda aynı hassasiyeti gösterdiğinin altını çizen Semizoğlu, kendilerini ağırlayan Uludağ Üniversitesi ve ULUTEK yönetimine teşekkür etti.

Sakarya Teknopark Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin de teknopark yöneticilerine seslenerek, "Muhtemelen biz projelerimizi fazla sahipleniyoruz. Sizin projenizin çok değerli olduğu gibi yandaki bir firmanın da projesi çok değerli olabilir. Ben bu toplantıya katılan firmalardan bir şey rica etmek istiyorum. Bugün kendi aranızda lokal Sakarya Teknopark yada Kocaeli Teknoparkları kurmayın. Başkaları ile tanışın. Kaç kişi ile tanıştığınızı bir başarı ölçütü olarak koyun ve bu tanıştıklarınızla yarın mutlaka telefonlaşın ya da mailleşin ki bu yaptıklarınız da Bursa'ya gelişinize hizmet etmiş olsun" diye konuştu.

Teknopark Yöneticileri Ulutek’te Buluştu

Teknopark Yöneticileri Ulutek’te Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim