• BIST 9079.97
  • Altın 2324.743
  • Dolar 32.3404
  • Euro 34.913
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Teknolojiye Direnen Nostaljik Radyolara Yoğun İlgi

Teknolojiye Direnen Nostaljik Radyolara Yoğun İlgi
Gelişen teknolojiye direnen nostaljik radyolar, bugün 600 TL ile bin 600 TL arasında satışa sunuluyor.

Gelişen teknolojiye direnen nostaljik radyolar, bugün 600 TL ile bin 600 TL arasında satışa sunuluyor. Teknolojik anlamda hiçbir özelliği bulunmayan dev radyolar, meraklısının yoğun ilgisini görüyor.

Gaziantep'te Tarihi Büdeyri Hanı'nda satılan nostaljik radyolar, vatandaşlar tarafından rağbet görüyor. Gelişen teknolojiye direnen 60-70 yıllık nostaljik radyolar, antika olması nedeniyle 600 TL ile bin 600 TL arasında satışa sunuluyor. Antika işleriyle ilgilenen Yunus Kalkan, radyoların günümüzde teknolojiye yenik düşmediğini aynı zamanda kendi dönemlerine göre daha fazla paraya sattıklarını ifade etti.

Yunus Kalkan, "Vatandaşlar illa radyo dinlemek için değil, evlerinin bir köşesinde antika niyetine koymak amacıyla aldıkları için, radyoların satışı iyi gidiyor" dedi.

"RADYONUN ZEVKİ BİR BAŞKADIR"

Antika işiyle uğraşan Yunus Kalkan, 65 ila 70 yıllık radyoların olduğunu söyleyerek, ellerinden geldiğince, nostaljiyi yaşatmaya çalıştıklarını belirtti. Kalkan "İnşallah bunu başarabiliyoruz. Burada 60-70 yıllık radyolarımız var. 65 yıllık olan radyolarımızdan, elimizde olan şu an üç tane var. Bunların fiyatı 650 TL'dir. İçerde bir parça var oda 57 yaşında. Onun fiyatı da bin kusur. Çok değerli bir parçadır. Radyoları satın almak isteyen oluyor. Genellikle çok satış yapıyoruz. Vatandaşlar, bunları antika olarak alıyorlar zaten meraklısı çoktur. Bir parçamız vardı. Bin 600 TL'ye sattık. En pahalı radyomuz oydu. Elimizden geldiğince, yardım etmeye çalıştık ama gelip 500 TL'ye istiyorlar. Ama bu sıkıntıyı çok yaşamıyoruz bazen yaşıyoruz. Mesela, çok eski bir plakçalarımız vardı. Satın almak isteyen vatandaşlar oldu. Bin 600 TL dedik fiyatı hiç düşürmeden aldılar. Radyonun ayrı bir zevki vardır. Hani cep telefonlarından da radyo vardır ama bence cep telefonlarında radyo olmamalıydı. Çünkü radyonun tadı, zevki bir başkadır" şeklinde konuştu.

Teknolojiye Direnen Nostaljik Radyolara Yoğun İlgi

Teknolojiye Direnen Nostaljik Radyolara Yoğun İlgi

Teknolojiye Direnen Nostaljik Radyolara Yoğun İlgi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim