• BIST 9441.89
  • Altın 2500.822
  • Dolar 32.5968
  • Euro 34.7549
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Teknolojinin Öncü Firmalarından Teknosa 15 Yaşında

Teknolojinin Öncü Firmalarından Teknosa 15 Yaşında
'Herkes için teknoloji" felsefesiyle 2000 yılında yola çıkan Teknosa, 15'inci yılını kutluyor.

'Herkes için teknoloji" felsefesiyle 2000 yılında yola çıkan Teknosa, 15'inci yılını kutluyor. 15 yıl boyunca sektörünün öncü isimlerinden olan firma, bugüne kadar oluşturduğu değeri ve gelecek hedeflerini paylaştı.

Türkiye teknoloji perakendeciliğinde öncü olan Teknosa, 15'inci yaşını düzenlediği "15 Yıldır Teknolojinin Değişmeyen Gücü" temalı toplantı ile kutladı. Toplantıda 2015 yılı finansal sonuçları ve gelecek yılın hedefleri basınla paylaşıldı. Sabancı Holding'de gerçekleşen toplantının ev sahipliğini Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer ve Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan yaptı. Kurulduğu günden itibaren Türkiye genelinde 300'e yakın mağaza ile 1,5 milyar kişiyi ağırlayan Teknosa, teknoloji perakendeciliğinde 15 yıldır hizmet veriyor. Ayrıca 15 yılda 130 milyon adet ürünü tüketicileriyle buluşturan ve birçok kişiye kariyer olanağı sağlayan firma, hem büyümeye hem de Türkiye ekonomisine katkı sağlıyor.

"TEKNOSA SADECE SABANCI TOPLULUĞU'NUN DEĞİL TÜRKİYE'NİN DE GURURU"

Geride bırakılan 15 yılın değerlendirmesini yapan Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, "Teknosa, teknoloji perakendeciliğin dünya ölçeğinde bir "benchmark" oldu. 15 yıldır sektöre yön veriyoruz. 300'e yakın mağaza ve online alışveriş platformumuzla Türkiye'yi teknoloji ile donattık. Teknosa, sadece Sabancı Topluluğu'nun değil Türkiye'nin de gururu. Zoru başararak sektörümüzde her zaman lider olduk. Türkiye'de herkesin hayatına teknoloji ile dokunduk ve dokunmaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

HEDEF TEKNOLOJİ HIZINDA BÜYÜYEN BİR TEKNOSA OLUŞTURMAK

Toplantıda gelecek planlarına dair açıklamalar da yapan Dinçer, büyüme ve yatırımların 2016'da da devam edeceğinin altını çizdi. 15 yıl önce 3 ilde 5 mağaza ve 163 çalışan ile yola çıktıklarını söyleyen Dinçer, "Bugün geldiğimiz noktada ise 300'e yakın mağazamızda Türkiye'nin dört bir yanına 10 binlerce teknoloji ürünü götürüyoruz. Geleceğimizi inşa ederken güven ve insan odaklı yaklaşımımızın üzerine her zaman "merak" ve "değişim" potansiyelimizi koyduk. Perakende sektörüne "bilimsel perakendecilik" ve son yıllarda üzerinde çalıştığımız "deneyimsel perakendecilik" kavramlarını kazandırdık. Teknosa gibi bir alanda 15 yıl boyunca liderliği üstlenen bir firma, sadece Türkiye için değil, dünya teknoloji perakendeciliği için de bir başarı hikayesi" dedi.

Yaklaşık 40 milyon TL'lik bir yatırım planları olduğunu dile getiren Dinçer, "Hem 2015'te yapılan atılımların meyvelerini toplayacağız hem de teknolojide ürün, hizmet ve çözümün bir arada sunulduğu perakendecilik anlayışını zenginleştireceğiz. Hedefimiz, 20'inci yılımızı kutlarken "teknoloji hızında büyüyen" bir Teknosa oluşturup, üst üste liderliğimizi devam ettirerek "4 yıldızlı tek teknoloji perakende markası" olmak" ifadelerini kullandı.

"İNSANLARIN HAYATINA SAĞLADIĞIMIZ FAYDA HER ŞEYİN ÖTESİNDE"

15 yıldır teknolojinin değişmeyen adresi olduklarını söyleyen Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan, gelecekte de sektörü kendilerinin şekillendireceğini dile getirdi. 15 bine yakın kişiye iş olanağı sunduklarını da belirten Gürcan, "Teknosa Akademi ile ilk ve tek MEB sertifikalı eğitim merkezini açtık. Türkiye ekonomisine nitelikli iş gücü desteği sağladık ve bunlara devam edeceğiz. Yaptığımız yatırımlarla Türkiye'nin teknoloji dönüşümünde aldığımız rol ve insanların hayatına sunduğumuz fayda her şeyin ötesinde" diye konuştu.

"MOBİLDE 1,5 MİLYON KİŞİYE ÖZEL MAĞAZAMIZ VAR'

Teknosa Mobil ile Türkiye'de mobil iletişim veren ilk ve tek teknoloji perakendecisi olduklarını söyleyen Gürcan, "2015 yılında ayrıca kendimize ait özel markalı akıllı ürünleri tüketicilerle buluşturarak sektörde bir ilk daha hayata geçirdik. İleri teknolojiyi, erişebilir fiyatlarla tüketicilere sunduğumuz Teknosa Preo P1 model akıllı telefon ve Pwatch akıllı saat ürünlerimizi daha da geliştirerek 5 ay gibi kısa bir sürede yeni modellerimizi tüketicilerle buluşturduk. Sırada Teknosa Preo aksesuar serisi var. tüketicilerimiz bunu da çok sevecek" diyerek sözlerini sürdürdü.

2015 yılında e-ticarette yüzde 50'ye yakın bir büyüme gerçekleştirdiklerini vurgulayan Gürcan, "Teknosa'nın online trafiğinin yarısı bugün cepten yani mobil platformlardan geliyor. Mobil aplikasyonlarımızın indirilme sayısı 1,5 milyona ulaştı" dedi.

"2016 YILI "4D YILI" OLACAK"

Teknosa'nın 2016 yılı planlarını da açıklayan Gürcan, mağazacılıkta yüzde 10, e-ticarette yüzde 50'ye yakın büyümeyi hedeflediklerini belirtti. Ayrıca 4 boyutlu bir büyüme stratejilerinin olduğunu ifade eden Gürcan, "Derinleşme, dönüşüm, dayanışma ve deneyim kavramlarını baz alarak hareket edeceğiz. Teknolojide ürün, hizmet ve çözümü bir arada sunan tek adres olma anlayışımızla atılımlarımız sürecek. Hedefimiz değerimizi katlamak ve online kanalda 2015'te oluşturduğumuz değeri 2020'ye kadar 5'e katlamak" dedi.

Teknolojinin Öncü Firmalarından Teknosa 15 Yaşında

Teknolojinin Öncü Firmalarından Teknosa 15 Yaşında

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim