• BIST 9783.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Teknoloji Ürünlerinde En Çok Cep Telefonu Aratıldı

Teknoloji Ürünlerinde En Çok Cep Telefonu Aratıldı
Ürün ve fiyat karşılaştırma sitesi Ozozo.com'un verilerine göre 2015 yılında en çok cep telefonları aratıldı.

Ürün ve fiyat karşılaştırma sitesi Ozozo.com'un verilerine göre 2015 yılında en çok cep telefonları aratıldı.

Ürün ve fiyat karşılaştırma sitesi Ozozo, 2015 yılında Türkiye'de en çok aratılan ürünleri belirledi. Ozozo Analisti Murat Ekinay'ın açıklamasına göre geçtiğimiz yıl en çok cep telefonu fiyatları sorgulatıldı. Cep telefonunu izleyen ürünler ise sırasıyla televizyon, tablet ve dizüstü bilgisayar oldu.

Ozozo Analisti Murat Ekinay, "Geçtiğimiz yıl en çok cep telefonu fiyatları sorgulatıldı. Cep telefonundan sonra en çok aratılan ürünler arasına giren televizyonlar da giderek akıllanıyor. Önceleri sadece film ve dizi izlediğimiz televizyonlarla günümüzde internete girerek birçok işimizi ekran başından kalkmadan kolayca halledebiliyoruz. Bu durum da televizyonlara olan ilginin gitgide artmasının başlıca nedenlerinden biri" dedi.

Elde ettikleri verilere göre ürün karşılaştırması yapanların yüzde 54'ünü erkeklerin oluşturduğunu söyleyen Ekinay, "Alışveriş öncesinde internetten karşılaştırma yapmak hem kadınlar hem de erkekler için giderek artan bir trend haline geldi. Ancak bu konuda erkekler kadınlara göre daha önde. Özellikle teknoloji söz konusu olduğunda erkekler alışveriş öncesinde kadınlardan daha fazla araştırma yapıyor. Burada fiyatın yanı sıra ürünün özellikleri ve benzerlerine göre farkları da inceleniyor" dedi.

"EN ÇOK MASAÜSTÜNDEN ARATIYORUZ"

Mobil cihazlar hayatımızda önemli bir yer tutsa da ürün ve fiyat karşılaştırmasında masaüstü cihazların üstünlüğünün devam ettiğini söyleyen Ekinay, "Özellikle son dakika alacaklar için mobil cihazlar önem kazandı. İnfografikte de görebileceğimiz gibi yapılan karşılaştırmalarda mobil cihazların payı giderek artsa da yüzde 59'luk oranla masaüstü cihazlar halen fiyat karşılaştırmada üstünlüğünü koruyor. Mobil aramalar geçmişe göre hızlı bir ivmeyle artmaya devam etmekte" şeklinde konuştu.

Ürün ve fiyat karşılaştırmalarının önemli bölümünün gençler tarafından yapıldığını belirten Ekinay, "Yaptığımız analizler sonucunda karşılaştığımız sonuçlardan biri de gençlerin daha fazla karşılaştırma yaptığı oldu. Ozozo.com'dan ürün ve fiyat karşılaştırması yapanların yüzde 60'ı 18-34 yaş aralığında. Bu da gösteriyor ki gençler bir ürün almadan önce karşılaştırma yapmaya daha meyilli" dedi.

"EN ÇOK TRAFİK BÜYÜK ŞEHİRDE"

Son olarak internet üzerinden yapılan ürün ve fiyat karşılaştırmasının gitgide Türkiye'nin dört bir yanında yaygın hale geldiğini bildiren Ekinay sözlerini şöyle tamamladı: "Bu konuda elde ettiğimiz rakamlar gösteriyor ki Türkiye'nin dört bir yanında internetten ürün karşılaştırma yükselen bir trend. Başı çeken iller ise Türkiye'nin en büyük üç kenti olan İstanbul, Ankara ve İzmir. Tüm bu detayları hazırladığımız infografikte de görebilirsiniz'.

Teknoloji Ürünlerinde En Çok Cep Telefonu Aratıldı

Teknoloji Ürünlerinde En Çok Cep Telefonu Aratıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim