• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Teknoklima’dan Dev Anlaşma

Teknoklima’dan Dev Anlaşma
Türkiye'de 20 yıllık merkezi klima sistemleri distribütörü olarak hizmet veren iklimlendirme uzmanı Teknoklima; dünyanın önde gelen İsveçli klima cihazları...

Türkiye'de 20 yıllık merkezi klima sistemleri distribütörü olarak hizmet veren iklimlendirme uzmanı Teknoklima; dünyanın önde gelen İsveçli klima cihazları imalatçısı Flaktwoods ile klima santrali üretim anlaşması imzaladı.

İsveç'in köklü ve dünyaca bilinen markası Flaktwoods, Türkiye'de yaptığı 1.5 yıllık araştırma sonucunda, Eurovent belgesi ile yüksek standartlı ürün ve üretim kalitesi nedeniyle Teknoklima'nın Boreas marka klima santralini seçti. Yıllık 400 milyon Euroluk satış hacmine sahip dev klima santral imalatçısı Flaktwoods ile yapılan bu anlaşma ile Teknoklima dünyaya teknoloji ihraç etmeye başlıyor. Yapılan bu anlaşma kapsamında İstanbul Beylikdüzü fabrikasında üretimi yapılan Eurovent TB1/L1/T2/D1/F9 sınıfı Boreas marka klima santralleri, Flaktwoods markası ve ismi altında dünyaya açılacak. İsveç'in ünlü klima üreticisi Flaktwoods bu ürünlerin Avrupa, Kuzey Avrupa, Rusya ve Middle East ülkelerine satışını gerçekleştirecek.

BOREAS, KLİMA SANTRAL TASARIMINDA BİR İLK

Mevcut yerli veya yabancı klima santralleri ile kıyaslandığında, üst seviye bir ürün olarak tanımlanan Boreas, sektörde kompozit malzeme kullanılan ilk tasarım ve uygulama ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Ocak 2014 itibarıyla pazardaki yerini alan ürün Eurovent ve Hijyen belgeleri ile uluslararası alanda güven inşa ederek, pek çok farklı alanda ilklere imza atıyor.

BOREAS'IN TASARIMI ÖZEL BİR ARGE EKİBİ İLE 1 YILDA TAMAMLANDI!

2013 yılı içerisinde Teknoklima'nın oluşturduğu 8 kişilk özel bir ARGE ekibi tarafından bir yıllık çalışma ile tasarlanan Boreas, Yunan mitolojisindeki rüzgar tanrısının ismini taşıyor. Teknoklima'nın Beylikdüzü Kıraç'ta 5 bin m2'lik kapalı alanda üretim tesisinde tüm üretim aşamaları tamamlanan Boreas yüzde 100 yerli üretimle iç ve dış pazarlarda yoğun ilgi görüyor.

BOREAS FLAKTWOODS İLE AVRUPA, KUZEY AVRUPA, RUSYA, TÜRKİ CUMHURİYETLERİ VE ORTADOĞU PAZARINDA YERİNİ ALIYOR

2014 yılında ilk üretimine başlayan Boreas Klima Santrali sınırlı sayıda Avrupalı imalatçının sahip olduğu üst seviye Eurovent belgesi alarak uluslararası akredite koşullarını tamamlamasının ardından pek çok üreticinin dikkatini çekti. 20 yıllık distribütörlük deneyimini, yatırımcı - sanayici

modeliyle üretime yönelten Teknoklima Flaktwoods ile yaptığı üretim anlaşması kapsamında Boreas Klima Santralinin Avrupa, Kuzey Avrupa, Rusya, Türki Cumhuriyetleri ve Ortadoğu Pazarı için üretimini yapacak. İlk üretim sözleşmesi 3 milyon Euro ile start alınan Flaktwoods - Boreas Klima Santrali işbirliği, 5 yıllık hedef toplam 50 milyon Euro olarak öngörülüyor.

Teknoklima’dan Dev Anlaşma

Teknoklima’dan Dev Anlaşma

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim