• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Tekkeköy Belediye Binası Öğrenci Yurdu Oluyor

Tekkeköy Belediye Binası Öğrenci Yurdu Oluyor
Tekkeköy Belediyesi'nin geçici hizmet binası 120 kişilik öğrenci yurduna dönüştürülecek.

Tekkeköy Belediyesi'nin geçici hizmet binası 120 kişilik öğrenci yurduna dönüştürülecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın talimatı üzerine Tekkeköy Belediyesi geçici hizmet binasına gelerek incelemelerde bulunan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu(KYK) Bölge Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, şu anda belediye hizmet binası olarak kullanılan binanın, öğrenci yurdu yapılması için gerekli talimatları aldıklarını, binayı 10 yıl süreyle kiralayacaklarını ifade etti.

Tekkeköy'ün Samsun'un en hızlı modernleşen ilçelerinden biri haline geldiğini belirten Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "İlçemizde dört sanayi, iki organize sanayi, 8 bin 500 kişilik kapalı spor salonu, Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi, stadyum, Bilim Merkezi, Lojistik Köy gibi daha birçok dev yatırıma ev sahipliği yapıyor. Bunca büyük tesis ve yatırıma sahip ilçemize artık bir yüksekokul ve yurt kurulmasının zamanı geldi. Yüksekokulun ve öğrenci yurtlarının kurulması, ilçemizin gelişmesine ve ekonomisine doping etkisi yapacak" dedi.

"YAPILACAK YURTLAR BÖLGEYE YENİ FAKÜLTE İMKANLARI GETİRECEK"

Tekkeköy ilçesindeki yurt sayısının artmasıyla bölgeye daha çok üniversite gelebileceğinin altını çizen Belediye Başkanı Hasan Togar, "2016 yılının ilk çeyreğinden sonra yeni hizmet binamıza taşınma durumu olursa şuandaki belediye binası olarak kullandığımız bina da boşa çıkacak. Bu binanın hem ilçeye hem de Samsun'a değer katması için Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın tavsiyesi ile en uygun olanağın yurt binası olmasını kararlaştırdık. Bakanımızın talimatı üzerine Yurtkur Bölge Müdürümüz ile gerekli görüşmeleri yaparak buranın öğrenci yurdu olması için çalışmalara başladık. Öğrenci yurdunun kurulması ilçemizin gelişmesine ve ekonomisine de büyük katkı sağlayacak. İlçemizde öğrenci yurtlarının artmasıyla ilçemize kurulması düşünülen fakültelerin de önünün açılacağını düşünüyorum. Ayrıca Bakanımız da ilçemize bir fakültenin kurulması konusunda her türlü desteği vereceğini söyledi" diye konuştu.

"20 DÖNÜM ARAZİYE BÜYÜK BİR ÖĞRENCİ YURDU DAHA YAPILACAK"

Belediyeye ait olan 20 dönümlük araziye büyük ölçekli, her türlü donanıma ve sosyal imkanlara sahip modern bir öğrenci yurdunun da yapılacağını kaydeden Başkan Togar, "İlçemiz spor tesisleri ile anılan bir ilçenin dışında fakülteleri, yurtları ve eğitimi ile de anılan adı geçen bir ilçe haline gelecek. Bu bağlamda ilçemizdeki her türlü yatırıma ve projeye desteği esirgemeyen, birçok tesisi ilçemize kazandıran Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a şahsım ve ilçem adına çok teşekkür ederim" ifadelerini kaydetti.

ÖĞRENCİ YURDUNUN ÖZELLİKLERİ

2 bin metrekare kapalı alanı olan bina üzerine yapılacak öğrenci yurdu 7 kattan oluşacak. 120 öğrenci kapasiteli, bazalı-karyolalı olacak öğrenci yurdunda ayrıca, lokanta, kantin, toplantı salonu, idari odalar ve mescit de bulunacak. 24 saat boyunca sıcak su imkanı ve ücretsiz internet bulunacak yurdun, öğrenci yurduna dönüşümü tamamen Tekkeköy Belediyesi tarafından yapılacak. Dönüşümü yapılan yurdun, yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilerin kullanımına sunulması hedefleniyor. Gerekli işlemlerden sonra belediye binası 10 yıllığına Yurtkur'a kiralanacak.

Tekkeköy Belediye Binası Öğrenci Yurdu Oluyor

Tekkeköy Belediye Binası Öğrenci Yurdu Oluyor

Tekkeköy Belediye Binası Öğrenci Yurdu Oluyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim