• BIST 9091.19
  • Altın 2324.868
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.9603
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Tekirdağ`ın Geleceğinde Lojistiğin Yeri Sempozyumu

Tekirdağ`ın Geleceğinde Lojistiğin Yeri Sempozyumu
Tekirdağ'ın Geleceğinde Lojistiğin Yeri konulu sempozyum Çorlu ilçesinde düzenlendi.

Tekirdağ'ın Geleceğinde Lojistiğin Yeri konulu sempozyum Çorlu ilçesinde düzenlendi. Toplantının açılışında konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak önlerinde 15 bine yakın CV olduğunu, mesailerinin yüzde 40'ına yakın bölümünün bana iş bulur musunuz diyen vatandaşlarla geçtiğini söyledi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Beykoz Lojistik Meslek Yüksek Okulu işbirliği ile Çorlu ilçesinde bir otelde düzenlenen sempozyumda açılış konuşmalarını Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile Beykoz Lojistik Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Şakir Ersoy gerçekleştirdi.

"TEKİRDAĞ KABUK DEĞİŞTİRİYOR"

Açılışta konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ kabuk değiştiriyor. Tekirdağ 30 Mart 2014 tarihinden sonra büyükşehir oldu. Tekirdağ uzun yıllar ne kenti olsun diye konuşuldu. Bir süre sonra 30 Mart tarihi geldi kanun çıktı ve Tekirdağ artık köyleriyle beraber, köyleri mahalle oldu, 23 belde belediyesi mahalle oldu. Tekirdağ, Şarköy'den, Saray'a kadar bölgenin, 11 ilçenin ismi oldu. Hatta Çorlu gibi nüfusu 300 bine yaklaşan ilçemiz, Türkiye'nin en kalabalık ilçelerinden olan ilçemiz Çorlu ve Ergene olarak ikiye bölündü. Çerkezköy'de bulunduğu konum itibariyle Çerkezköy ve Kapaklı diye ikiye bölündü ve 11 ilçemiz oldu. Tekirdağ alabildiğine kabuk değiştiren ilimiz" dedi.

"TEKİRDAĞ HER SENE ŞARKÖY KADAR BÜYÜYOR"

"Tekirdağ'ın bir özelliği de var. Türkiye'nin yıllık nüfus artış hızı yüzde 1,2 iken Tekirdağ'da geçen seneki rakam yüzde 3,44. Ciddi boyutlarda, üzerinde tartışılması gereken bir veri" diyen Başkan Albayrak, "Bu sene 937 bin olan kayıt sistemindeki nüfus geçen sene 906 bindi. Nüfus 30 bini aşkın artıyor. Bunun 25 bini göçle geliyor. Yani 25 bin kişi Tekirdağ'a geliyor ve Tekirdağ'ın nüfusu her sene Şarköy kadar artıyor. Bunun getirdiği sorunlar da var. Siz kendinizi Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı yerine koyun. Seçilmişsiniz, bir heyecanla geliyorsunuz ve mesainizin yüzde 40'ında bana iş bulur musunuz diyen vatandaşlarla karşılaşıyorsunuz. Mesaimizin yüzde 30, yüzde 40'ı iş talepleri ile geçiyor. Vatandaş bekliyor" diye konuştu.

ALBAYRAK'TAN SAMİMİ İTİRAF

Samimi itirafta da bulunan Kadir Albayrak, "Samimi bir itirafta bulunalım. Büyükşehri hiç birimiz güzel anlatamadık. Siyasiler de, sivil toplum kuruluşları da basın da kimi koyarsanız koyun. Büyükşehir iyi anlatılmadı. Tekirdağ Büyükşehir oluyor denildi. Gelecek büyükşehir belediye başkanı düğmeye basacak, her şey tozpembe olacak zannedildi. Öylesine talepler var ki, 3. dönem, 4, dönem hatta 7. dönem Kadir Topbaş'tan istenen talepler gibi taleplerle karşılaşıyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi için söylemek gerekirse önümüze 15 bine yakın CV bırakılmış, herkes iş arıyor. Ama iş bulalım size diyorsunuz, belediyede olsun diyorlar bir de işin bu yönü var" şeklinde konuştu.

Kadir Albayrak açıklamalarını şöyle sürdürdü: "3. Boğaz Köprüsü geçiyor. Çevre yolları ile beraber Tekirdağ ilinde 92 bin 500 dönüm arazi, yola gidiyor, hiç ses yok. Bunların Tekirdağ'da tartışılması gerekir. Tekirdağ artık geleceğe dönük vatandaşın taleplerinin masaya yatırılması gerekiyor. Bazı yerlerde de insanların iş bulması konusunda özel bir çalışma yapmamız gerekiyor."

"HİZMETİN SİYASETİ OLMAZ"

Tekirdağ'ın vizyonlarında da bahseden Başkan Albayrak, "Tekirdağ olarak karşımızda 5 tane vizyon var. Hiç birisinden vazgeçemiyorsunuz, hangisi ön planda ortaya koyamıyorsunuz. Asya Port'un yaptığı yatırımla Tekirdağ lojistikte öne çıktı. Tekirdağ'ın tarım ve hayvancılık vizyonu var. Üniversite vizyonu var, turizm vizyonu var. Hepsini kucaklamak zorundasınız, hepsine uygun işler yapmak zorundasınız. Biz hepimiz bir aileyiz, hizmetin siyaseti olmaz. Bizim almış olduğumuz 2 bin 250 kararın 2 bin 110 tanesi oy birliği ile alındıysa bu bir aile olduğumuzun kanıtıdır. Bugün ben 750 günlük büyükşehir belediye başkanıyım. 750 günü sonunda benim yerel hizmetlerin dışında başka görevlerimde var. Bir tanesi de bu Tekirdağ'ın parlayan yıldızı, lojistiğin Tekirdağ'ın geleceğindeki yeri. Bunları konuşmamız, öncülük etmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak, tarım ve hayvancılık konusuna da değinerek, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Tarım ve hayvancılık konusunda da Tekirdağ'ı doğu ve batı diye ikiye ayırdığınız zaman doğu grubunda kilometrekareye Çorlu'da 450, Çerkezköy'de bin 100'ü bulduk. Kapaklı'da 800'ü bulduk. Batı grubuna gittiğiniz zaman Şarköy'de 48, Malkara'da 41, Hayrabolu'da 39. Yani tarım ve hayvancılık yanında sanayide var. Bir yandan deniz yolumuz, havayolu, karayolu, demiryollarımız var. İşin ben teknik boyutunu uzmanlara bırakmak istiyorum. Hepimiz, durumdan kendimize görev çıkaralım. Toplantının Tekirdağ lojistiğine ışık tutacağına inanıyorum. Biz Tekirdağ'daki belediyelerle hazırlık içerisindeyiz, bu bizim hazırlığımıza da faydalı olacaktır. Gelişen Tekirdağ'da vizyonumuz, güçlü sanayisi, tarım ve hayvancılığı, lojistik yatırımları, üniversitesi ve turizmiyle çevreye duyarlı, çalışmalarını tamamlamış mutlu ve yaşanabilir bir Tekirdağ vizyonumuz var. Bu vizyonumuzun çok sağlamlaşacağına inanıyorum."

"BU ÇALIŞMA, BİR TAKIM ÖNERİLERİ İÇEREN RESMİ ORTAYA KOYAN BİR ÇALIŞMADIR"

Beykoz Lojistik Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Şakir Ersoy ise sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, "Bu çalışma daha önce başlamış bir çalışmadır. Tekirdağ ilinin potansiyeli ve Tekirdağ için yapılabilecek projeler konusunda çalışmalar yapılması konusunda proje başlatmıştık. Ancak bu henüz tamamlanan bir proje değil. Bir takım önerileri içeren resmi ortaya koyan bir çalışmadır. Özellikle yoğun tempoları ve iş yoğunlukları içinde bizlerle birlikte olan sempozyuma katılan konuşmacılar teşekkür ediyorum. Lojistik merkez olma potansiyelindeki Tekirdağ'ın mevcut olanaklarını kuvvetli ve zayıf taraflarını, fırsatlarını ve olası tehditleri ortaya koyacak bir sunum olacak. Bundan sonra yapılabilecek çalışmaların planları hakkında önerilerimiz olacak" dedi.

Sempozyumda 9 Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tuna Lojistik Sektörü Değişim Dinamikleri, Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Tanyaş Türkiye'de ve Dünya'da Lojistik Merkezler, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Lojistik Uzmanı Fevzi Filik Lojistik Merkezler, Hukuki Altyapısı, Olasılıklar ve Değerlendirmeler, Öğretim Görevlisi Nesli Çankırı Lojistik Merkez Olarak Tekirdağ İlinin Değerlendirilmesi, Prof. Dr. Halim Ceylan Tekirdağ İlinin Olası Lojistik Merkezlerinin Demiryolu Bağlantıları, Trakya Kalkınma Ajansı'ndan Mehmet Karaman da Trakya Lojistik Çalıştayı konulu sunum gerçekleştirdiler.

Tekirdağ`ın Geleceğinde Lojistiğin Yeri Sempozyumu

Tekirdağ`ın Geleceğinde Lojistiğin Yeri Sempozyumu

Tekirdağ`ın Geleceğinde Lojistiğin Yeri Sempozyumu

Tekirdağ`ın Geleceğinde Lojistiğin Yeri Sempozyumu

Tekirdağ`ın Geleceğinde Lojistiğin Yeri Sempozyumu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim