• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Tekirdağ’da Kanser Hastası Sayısı Binde 3 Civarında

Tekirdağ’da Kanser Hastası Sayısı Binde 3 Civarında
Tekirdağ Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut, toplam istatistik verilerinin incelemesi neticesinde Tekirdağ il genelinde aktif-pasif kanser hasta sayısı yaklaşık...

Tekirdağ Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut, toplam istatistik verilerinin incelemesi neticesinde Tekirdağ il genelinde aktif-pasif kanser hasta sayısı yaklaşık binde 3 civarında olduğunu söyledi.

Dünyada meydana gelen ölümlerin büyük bir bölümü trafik kazaları, kurşun ve ateşli silahlar sonucu meydana gelen yaralanmalar ve sağlık sebeplerinden dolayı olduğunu aktaran İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut, 4 Şubat Dünya Kanser ile Mücadele Günü ile ilgili değerlendirme yaptı. Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut, "İlimizde kanserle mücadele amacıyla başta Tekirdağ Devlet Hastanesi olmak üzere, Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Çorlu Devlet Hastanesi'nde kemoterapi birimleri bulunmaktadır. Ayrıca radyasyon onkolojisine yönelik Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde tedavi yapan birimimiz mevcuttur" dedi.

Bunun yanı sıra, Tekirdağ merkezde ve Çorlu ilçesinde Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'nin de hizmet verdiğini bildiren Akbulut, Türkiye ortalamasında her 100 binde 222 kanser hastasının istatistiki olarak beklenildiğini ifade etti. Tekirdağ'da ise patoloji merkezlerinden gelen teşhis edilen kanser vaka sayısına göre, yaklaşık nüfusun binde 2'si kadar aktif teşhis ve tedavi edilen hastalardan oluştuğunu bildirdi.

Sağlık Bakanlığı'nın 2015 yılında Kanser Kayıt Sistemi'ne geçmesi sebebiyle istatistiki verileri yaklaşık olarak tespit ettiklerini vurgulayan Akbulut, "Toplam istatistik verilerinin incelemesi neticesinde Tekirdağ ilimizde aktif-pasif kanser hasta sayısı yaklaşık binde 3 civarındadır. Kanserle mücadelenin en kolay yolu, kansere neden olan yaşam tarzı ve gıdalardan uzak durmaktır. Bunun için de Sağlık Bakanlığı'mızca yürütülen obeziteyle mücadele, sağlıklı yaşam için hareket etme, anne sütünü özendirme, diyabet ve hipertansiyona yönelik programlar yürütülmektedir. Sevdiklerinizi yalnız bırakmamak için kanser tarama merkezlerimizi ziyaret ederek, erken tanı ve teşhis sayesinde sevdiklerinizle daha uzun ve sağlıklı bir yaşam geçirmeyi sağlayabilirsiniz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim