• BIST 8789.53
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Tekirdağ’da bin 500 fidan toprakla buluştu

Tekirdağ’da bin 500 fidan toprakla buluştu
Tekirdağ'ın Bıyıkali Mahallesinde Orman Haftası etkinlikleri çerçevesinde Ağaç Bayramı ve Fidan Dikim Töreni gerçekleştirildi.

Tekirdağ'ın Bıyıkali Mahallesinde Orman Haftası etkinlikleri çerçevesinde Ağaç Bayramı ve Fidan Dikim Töreni gerçekleştirildi. Orman Su İşleri Bakanlığının "5 Bin Köye 5 Bin Orman Eylem Planı" kapsamında köylülere gelir getirici bin 500 fidan Tekirdağ'da toprakla buluştu.

Orman Haftası etkinlikleri çerçevesinde Bıyıkali Mahallesinde düzenlenen programa, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ Orman İşletme Müdürü Mehmet Uzun'un yanı sıra çok sayıda öğrenci mahalle sakinleri ve vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlanan program, şiirlerin okunması, halk oyunları gösterileri ile devam etti.

"Ormanlarımızı koruyup, çoğaltmak ve bizden sonraki kuşaklara aktarmak temel ormancılık ilkemizdir"

Ağaç Bayramı ve Fidan Dikim Töreninde konuşan Tekirdağ Orman İşletme Müdürü Mehmet Uzun, "Ormanlar, insanlara ve tüm canlılara fayda sağlamaktadır. Bu bakımdan ormanlarımızı koruyup, çoğaltmak ve bizden sonraki kuşaklara aktarmak temel ormancılık ilkemizdir. Odun hammaddesi ihtiyacından başka, oksijen üretimi, erozyon ve selleri önleme, su kaynaklarını korunmaları gibi ormanların sayısız faydalarından biri de bitki meyve, yaprak ve çiçekleriyle köylümüze gelir getirmeleri insanlara iş ve geçim kaynağı olmalarıdır. Tekirdağ'daki orman alanlarımızdan ıhlamur, adaçayı, kekik, çamfıstığı ve mantardan sonra Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın özel ağaçlandırma çalışmaları ve ceviz eylem planı neticelerini vermeye başlamış ve ceviz meyvesi de üretilmeye başlanmıştır" dedi.

Orman İşletme Müdürü Mehmet Uzun, 2015 yılında uygulamaya başlanan 5 Bin Köye 5 Bin Gelir Getirici Orman Eylem Planıyla Tekirdağ'da 5 yılda 14 köy ormanı hedeflenirken, ilk 2 yılda 15 köyde ceviz ve fıstık çamı ormanı kurulduğunu ifade ederek, "Bu yıl ise 5 köyde çalışmalara başlanmıştır. Bu köylerden biride Bıyıkali köyümüzdür. Arazi çalışmalarında sona geldiğimiz bu 150 dekar alanın boşluklarına bugün hep birlikte 250 adet ceviz, bin adet fıstıkçamı ve rüzgar perdesi amacıyla 250 servi fidanı daha dikerek tesisi tamamlayacağız" ifadelerini kaydetti.

"Ormanlarımızı korumamız çok önemlidir"

Orman Haftası nedeniyle dikilen ağaçların, en kısa zamanda köylüler için gelir getirmesinin ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade eden Vali Ceylan ise, "O nedenle bugün hep birlikte, birer ağaç dikerek geleceğimiz için, gelecek nesiller için bizimde bir ağacımız var diyebileceğiz. O açıdan Orman Haftası nedeniyle teşrif eden herkese teşekkür ediyorum. Gerçekten orman ve ağaç bir memleketin geleceği için, bir ülkenin gerçekten temiz ve oksijeni bol, bütün ihtiyaçları giderilmiş bir yaşam alanı için bir vatan parçası için ormanlarımızı korumamız çok önemlidir. Orman alanlarının Tekirdağ'daki vatandaşlara gelir getirici nitelikte ormana dönüştürülmesi konusunda Orman ve Su İşleri Bakanlığının katkılarıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, 250 adet ceviz, bin adet fıstıkçamı ve rüzgar perdesi amacıyla 250 servi fidanı programa katılan protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar tarafından toprakla buluşturuldu.

Tekirdağ’da bin 500 fidan toprakla buluştu

Tekirdağ’da bin 500 fidan toprakla buluştu

Tekirdağ’da bin 500 fidan toprakla buluştu

Tekirdağ’da bin 500 fidan toprakla buluştu

Tekirdağ’da bin 500 fidan toprakla buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim