• BIST 9524.59
  • Altın 2492.323
  • Dolar 32.5526
  • Euro 34.6859
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Tekirdağ Sağlık-sen’den Döner Sermaye Eylemi

Tekirdağ Sağlık-sen’den Döner Sermaye Eylemi
Sağlık-Sen Tekirdağ Şubesi döner sermaye adaletsizliğini protesto etti.

Sağlık-Sen Tekirdağ Şubesi döner sermaye adaletsizliğini protesto etti.

Sağlık-Sen Tekirdağ Şubesi tarafından düzenlenen eylemde, döner sermaye adaletsizliği protesto edildi ve durumun baştan gözden geçirilerek revize edilmesi istendi.

Grup adına basın açıklamasını gerçekleştiren Sağlık-Sen Tekirdağ Şubesi Başkanı Hamza Öksüz, "Bazı hastanelerimizde döner sermayenin toplam tutarda çalışana dağıtılabilecek oranda maksimum seviyede bir dağıtım olmasına rağmen maalesef Aralık ayı ile Ocak ayı döner sermaye oranlarının hemen hemen aynı olmasının hiçbir izahı yoktur. Bu bizim vicdanımıza sığmamaktadır" dedi.

Durumu rakamla veya farklı yolla anlatmanın çözüme katkı sağlamayacağını savunan Öksüz, ana sıkıntılarının adilane olmayan döner sermaye sistemi olduğunu söyledi. Sosyal statükoculukta meslek grupları arasında bu kadar ayrışma, adaletsizlik, ücretsel adaletsizliğin olmaması gerektiğini yıllardan beri anlattıklarını belirten Öksüz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben, hiçbir sağlık çalışanı arkadaşımın hekimin parasında gözü olduğunu görmedim duymadım. Ama biz bir ekip isek bizim de hakkımızın bu kadar az olmadığına inanıyorum. Bizim ücret adaletsizliğinde dipte kalmış olmamız, çalışan arkadaşlarımızı ciddi şekilde yaralamaktadır. Zaten Mayıs ayından sonra vergi dilimlerinin de yükselmesiyle beraber alacak olacağımız döner sermayelerin miktarında azalma olacağı aşikardır."

Hastane idaresinin döner sermayeyi maksimum seviyede dağıtmasına rağmen beklentilerinin çok altında bir döner sermaye ile karşılaştıklarını aktaran Öksüz, "Bu sistemi baştan aşağıya yenilemek gerekiyor. Böyle bir döner sermaye sisteminin olmasını kabul edemiyoruz. Bir an önce döner sermaye sisteminin Sağlık Bakanlığı tarafından revize edilmesini istiyoruz. Çalışanların emeğinin sömürülmesine artık tahammülümüz kalmadı" şeklinde konuştu.

Tekirdağ'da düzenlenen eyleme Sağlık-Sen Tekirdağ Şubesi Başkanı Hamza Öksüz, Türk Sağlık-Sen Tekirdağ Şubesi Başkanı Yalçın Gür, sendika üyeleri ve hastane personeli katıldı.

Tekirdağ Sağlık-sen’den Döner Sermaye Eylemi

Tekirdağ Sağlık-sen’den Döner Sermaye Eylemi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim