• BIST 8977
  • Altın 2299.033
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0707
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü İşler’den tatil uyarıları

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü İşler’den tatil uyarıları
TEKİRDAĞ (İHA) – Tüm yurtta olduğu gibi Tekirdağ'da öğrenciler karne heyecanı yaşıyor.

TEKİRDAĞ (İHA) – Tüm yurtta olduğu gibi Tekirdağ'da öğrenciler karne heyecanı yaşıyor. Tekirdağ'da 183 bin öğrenci karnelerine kavuşurken Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler öğrenci ve veliler için öneri ve uyarılarda bulundu.

19 Eylül 2016'da başlayan 2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk yarısı, bugün sona eriyor. Tekirdağ'da resmi ve özel toplam 488 okulda, açık öğretim öğrencileri de dahil olmak üzere 183 bin öğrenci, 10 bin 92 öğretmen ve 629 yönetici yarıyıl tatiline giriyor.

"Karnelerinizde beklemediğiniz notlar varsa bu her şeyin sonu demek değildir"

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, öğrenci ve velilere tatil için öneri ve uyarılarda bulundu. Öğrencilerin tatillerini verimli geçirmeleri gerektiğini söyleyen İşler, "Bugünün sizler için heyecanlı bir gün olduğunu biliyoruz. Başarınızdan dolayı hepinizi tebrik ederim. Tatilde ödev yapmayıp sanatsal, kültürel, sportif etkinliklere katılmanızı, dinlenmenizi, istediğiniz kitapları okumanızı, film izlemenizi, müzeleri gezmenizi, kar yağarsa arkadaşlarınızla ve ailenizle kartopu oynamanızı, ailenizle bolca zaman geçirip mümkünse aile büyüklerinizi ziyaret etmenizi canı gönülden isterim. Karneler sizi motive etmek için düzenlenmiş belgelerdir. Karnelerinizde beklemediğiniz notlar varsa bu her şeyin sonu demek değildir. Karne sadece sizin başarınızın değil aynı zamanda öğretmenlerimizin, okul yöneticilerimizin ve bizim başarımızın da göstergesidir" dedi.

"Öğrencileri kırıp dökmeyin teselli edin"

Velileri, çocuklarını üzmemeleri konusunda uyaran İşler, "Öğrencilerimizin eğitiminde bizlere destek verdiğinizi görmek, sizleri yanımızda görmek bizi çok mutlu ediyor. Sizlerden beklentimiz, notlarından dolayı öğrencilerimizi kırıp üzmemeniz, tam tersine onları teselli ederek ikinci yarıyıla hazırlamanızı istiyoruz. Onların başarılarında ve başarısızlıklarında bizlerin de payımızın olduğunu unutmayalım" ifadelerini kaydetti.

Açıklamasında öğretmenlere de seslenen İşler, "Saygıdeğer öğretmenler, kendi evlatlarımız gibi gördüğümüz öğrencilerimizi yetiştirmek, onları geleceğe hazırlamak, vatanına, milletine hayırlı bir evlat olmasını sağlamak için gösterdiğiniz özverili çalışmalarınızın olduğunu görmekten müteşekkiriz. "Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir" sözünün ne kadar doğru olduğunu Ömer Halisdemir ve Fethi Sekin'i de yetiştiren öğretmenlerimizden anlıyoruz. Sizlere ve bütün kahramanlarımızı yetiştiren öğretmenlerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz. Başarılı öğrencilerimizin başarısıyla övündüğümüz gibi az başarılı olmuş öğrencilerimizi istenen seviyeye ulaştırmak da öğretmen olarak bizlerin en büyük görevimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmen ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyor ve 06 Şubat 2017 Pazartesi günü başlayacak olan 2'inci döneme sağ salim olarak okullarımıza gelmenizi istiyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim