• BIST 9728.89
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Tekintaş’tan Yerel Yönetim Tavsiyeleri

Tekintaş’tan Yerel Yönetim Tavsiyeleri
Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, belediye veya özel idarelerde işe alınacak olanların üniversitelerin yerel yönetim mezunlarından seçilmesinin...

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, belediye veya özel idarelerde işe alınacak olanların üniversitelerin yerel yönetim mezunlarından seçilmesinin son derece mantıklı olduğunu belirtti.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen "Yerel Yönetimler" konulu söyleşiye katıldı. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa ODÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fikri Balta, Prof. Dr. Ş. Metin Kara, SBMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Adem Kulaç, ODÜ'lü akademisyen ve idari personeller ile öğrenciler katıldı.

Söyleşiye, sosyal ve kültürel alt yapının oluşması ve şehir bilincinin gelişmesi için mutlaka üniversite ve şehrin bütünleşmesi gerektiğini vurgulayarak başlayan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, üniversite idarecilerinin yerel yöneticilerle sosyal diyalog içerisinde olması gerektiğine dikkat çekti.

Yerel yönetimlerinde bünyesinde işe alınacak gençlerin üniversitelerin yerel yönetim alanlarından mezun olanlardan seçmesi gerektiğine de dikkat çeken Tekintaş, "Belediyelerin, valilik bünyesindeki mahalli idarelerin, il özel idarelerinin bünyelerinde çalıştırılacak insanları yerel yönetim mezunlarından seçmesi son derece mantıklı olur diye düşünüyorum. Biz de işe alımlarda mümkün olduğunca mezuniyet olunan alanlara bakıp yerel yönetim mezunlarını değerlendirmeye özen gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

Gençlere çalışma hayatına başlamadan önce bilgi ve tecrübe kazanacak işler yapması gerektiği tavsiyesinde de bulunan Tekintaş, "Ben de bir üniversite mezunu olarak iki yıl minibüs şoförlüğü yaptım. Daha sonra evlere satış yapan bir şirkette çalıştım. Böylece çalışma hayatımda 4 yıl iş tecrübesi kazandım. Yine aynı firmanın bölge müdürlüğünü yürüttüm dolayısıyla oradan oraya bir geçiş gibi değil de çalışmaya sahadan başlayıp tecrübe kazanarak yükselmiş oldum. Çalışma hayatında iki şey çok önemli bunlardan biri bilginiz ve diğeri tecrübeniz. Bu noktada yapılan uygulamalı eğitim ve stajlar sizler için çok önemli bir artıdır. Çünkü bu eğitimlerle birlikte hayatın okul ile ev arasında geçmediğini anlamış oluyorsunuz" diye konuştu.

Tekintaş’tan Yerel Yönetim Tavsiyeleri

Tekintaş’tan Yerel Yönetim Tavsiyeleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim