• BIST 8983.26
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Tekcanlı Ailesinin Yaşam Mücadelesi Yürekleri Yaktı

Tekcanlı Ailesinin Yaşam Mücadelesi Yürekleri Yaktı
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlerin baskısı yüzünden kaçan 6 çocuklu Türkan ve Niyazi Tekcanlı, aynı ilçede çatışmaların yaşanmadığı...

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlerin baskısı yüzünden kaçan 6 çocuklu Türkan ve Niyazi Tekcanlı, aynı ilçede çatışmaların yaşanmadığı bir mahalleye sığındı. Tek gözlü odada yaşam mücadelesi veren Tekcanlı ailesi, açlıkla karşı karşıya kaldı.

Diyarbakır'ın dört merkez ilçesinden biri olan Sur ilçesinin Hasırlı Mahallesi'nde yaşayan 6 çocuklu Türkan ve Niyazi Tekcanlı çiftinin 6 çocuğuyla dramı yürekleri burktu. Teröristlerin hendek kazmasıyla barikat kurup bomba tuzaklamasını gören aile, eve sığınarak bir süre hayatta kalmaya çalıştı. Ancak çatışmalar nedeniyle aile bir süre dayanabildikten sonra polis ve askerin yardımıyla çıkarıldı. Aynı ilçede çatışmaların yaşanmadığı bir mahalleye giden aile, bu kez açlıkla karşı karşıya kaldı. Aylık 130 lira karşılığı kiraladıkları tek gözlü odada yaşam mücadelesi veren Tekcanlı ailesi, yetkililerden yardım bekliyor. Kirli battaniyeler altında ısınmaya çalışan ailenin 4 aylık olan bebekleri ise hastalıkla pençeleşiyor.

"HERKES YARDIMLARI AKRABALARINA VERİYOR"

Yaşanılanları İHA'ya anlatan baba Niyazi Tekcanlı, olaylardan dolayı kaçtıklarını ve iyi ki böyle bir yere geldiklerini söyledi. Baba Tekcanlı, "Kendimizi oradan kurtarmasaydık ölecektik. Allah herkesten razı olsun. Perişan olduk. Kime yardım geliyor akrabasına veriyor. Bize vermiyorlar. Ne yapalım bizde mahvolduk. Gelip bize bakıp gidiyorlar. Devlet sağ olsun. Çocukların maaşı olmasa ben nasıl kira vereceğim. Bizde insanız günahız. Ne yapalım yani kendimizi atıp ölelim mi? Bomba sesleriyle korkudan çıktık. Yoksa çocuklarım ölecekti. Polisler ve devlet bize yardım etti" dedi.

"BOMBA ATILAN BİR OKULA ÇOCUKLARIMI NASIL GÖNDEREYİM"

Türkçe bilmediği için Kürtçe konuşan anne Türkan Tekcanlı ise oradan çıkmamaları durumunda çok kötü şeylerin olacağını belirterek, devletin yardımını alarak oradan çıktığını ancak çıkmamaları durumunda ise çocuklarının öleceğini ifade etti. Tekcanlı, "Çocuklarımın okullarına bomba attılar. Biz de onları çıkardık okuldan. Bomba atılan bir okula nasıl göndereyim. Evimizi her şeyimizi bırakıp çıktık. Biz oradayken eğer bomba atsaydılar biz ölürdük. Çocuklarımın hayrına oradan çıktım" diye konuştu.

Tekcanlı Ailesinin Yaşam Mücadelesi Yürekleri Yaktı

Tekcanlı Ailesinin Yaşam Mücadelesi Yürekleri Yaktı

Tekcanlı Ailesinin Yaşam Mücadelesi Yürekleri Yaktı

Tekcanlı Ailesinin Yaşam Mücadelesi Yürekleri Yaktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim