• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

‘Tek yön’ trafik düğümünü çözdü

‘Tek yön’ trafik düğümünü çözdü
Adana Büyükşehir Belediyesi'nin çarşı merkezindeki 5 caddeyi "tek yön" olarak düzenleyerek, sıkışıklığa büyük oranda rahatlama getirdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin çarşı merkezindeki 5 caddeyi "tek yön" olarak düzenleyerek, sıkışıklığa büyük oranda rahatlama getirdi. Hafta sonundan itibaren Abidinpaşa, Kızılay, Ali Münif Yeğenağa, İnönü ve Sefa Özler caddelerinde trafik akışının tek yönde geçiş vermesi, Küçüksaat ve 5 Ocak Meydanı bölgesindeki düğümü çözdü.

Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi, Başkan Hüseyin Sözlü'nün talimatları doğrultusunda çarşı merkezindeki trafik sıkışıklığını ortadan kaldırmak amacıyla çalışmalar yapıp, alternatifli yön planlamalarını toplu taşıma esnafı, sivil toplum örgütleri temsilcileri, işyeri sahipleri ve vatandaşların görüşlerini alarak şekillendirdi. Diyalog zemininde ortaya çıkan tek yön planlaması geçen hafta yapılan Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında ele alındı. Adana Büyükşehir Belediyesi, Garnizon Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Ulaştırma 5. Bölge Müdürlüğü, TCDD 6. Bölge Müdürlüğü, Taksici, Kamyoncu ve Nakliyeciler Odası temsilcilerinden oluşan UKOME heyeti, kent merkezindeki 5 caddenin tek yön yapılmasını kararlaştırdı.

Toplu taşıma araçlarına yeni güzergah

UKOME kararına göre, 21 Ocak Pazar gününden itibaren Abidinpaşa, Kızılay, Ali Münif Yeğenağa, İnönü ve Sefa Özler caddelerin tek yönde geçiş vermeye başladı. Toplu taşıma araçları İnönü, Abidinpaşa, Kızılay ve Sefa Özler caddelerini kullanmaya devam ederken, Cemal Gürsel ve Çakmak caddeleri belediye otobüsü, özel halk otobüsü ve dolmuş geçişine kapatıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri, tek yön kararının ardından Küçüksaat bölgesinde refüjleri kaldırıp, ortaya çıkan alanı asfalt kapladı. Böylece Ali Münif Yeğenağa Caddesi'nin 5 Ocak Meydanı'na kadar uzanan bölümü 5 şeritli yol haline getirildi. Küçüksaat'ten Taşköprü yönüne işlemeye başlayan Abidinpaşa Caddesi'nde ise duraklar yeniden oluşturuldu. Tek yön uygulamasına paralel olarak 5 Ocak Meydanı da tüm taşıtların "U" dönüşüne kapatıldı.

Yeni düzenlemeyle Adana'nın çarşı merkezinde trafik akışı büyük oranda rahatladı. Tek yön uygulaması, hem sürücüleri, hem de kent halkını memnun etti. Vatandaşlar, çarşı trafiğini rahatlatan düzenlemeden dolayı Başkan Hüseyin Sözlü'ye teşekkür etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim