• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

Tek sanıklı Aytaç Baran davasının ilk duruşması bugün görülecek

Tek sanıklı Aytaç Baran davasının ilk duruşması bugün görülecek
Diyarbakır'da İhya-Der Başkanı ve HÜDA PAR üyesi Aytaç Baran'ın silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili davanın ilk duruşması, güvenlik gerekçesiyle...

Diyarbakır'da İhya-Der Başkanı ve HÜDA PAR üyesi Aytaç Baran'ın silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili davanın ilk duruşması, güvenlik gerekçesiyle alındığı Kayseri'de bugün görülmeye başlanacak. Dava öncesi Kayseri Adalet Sarayı içinde ve çevresinde rutin güvenlik önlemleri alındı.

Baran'ın evinin önünde öldürülmesiyle ilgili Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davada, tek tutuklu sanık Diyadin G. (22) yargılanacak. İddianamede G. hakkında, "tasarlayarak adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma" suçlarından da 13 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Olayla ilgili ikinci şüpheli Sezgin Demirok ise 24 Aralık 2015'te polisle girdiği çatışmada öldürülmüştü. Tutuklu sanık G.'nin Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'nden (SEGBİS) savunma yapması bekleniyor.

"DOSYA TETİĞİ ÇEKEN KİŞİLERLE SINIRLI TUTULDU"

Mağdur avukatlarından Abdulgani Orhan, dosyanın tetiği çeken 2 kişiyle sınırlı tutulduğunu ve bugünkü duruşmada azmettirici konumunda olan şahısların tespiti ve dosyaya eklenmesini isteyeceklerini söyledi. Av. Orhan, "Olayla ilgili, "Mermer" rumuzlu gizli tanığın verdiği ifadeye göre saldırı, Eşit Özgür Yurttaş Derneği Şehitlik/Benusen Şubesi'nde planlandı. Olayın PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H içerisinde faaliyet yürüten kişiler tarafından yapıldı. Tanığın verdiği isimlerin arasında tetikçiler ve tetiği çekmeyen şahıslar da var. Ama o şahısları savcılık dosyaya sanık sıfatıyla dahil etmemiş." dedi.

OLAY

İhya-Der Başkanı ve HÜDA PAR üyesi Aytaç Baran, 7 Haziran seçimlerinden 2 gün sonra evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti. Saldırı sonrası çıkan olaylarda ise PKK üyesi olduğu belirtilen Bayram Dağtan, Mehmet Emin Ensen ve Bayram Özelçi de silahlı saldırıda öldürülürken, 11 kişi yaralanmıştı. Baran'ın öldürülmesi ve sonrasında çıkan olaylarla ilgili 2 dava açıldı. İlki Diyarbakır'da çıkan olaylarda gözaltına alınan ve haklarında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılan 16 şüpheli, yeterli delil olmadığı gerekçesiyle tahliye edilmişti. Bu dava hala devam ediyor. İkinci dava olarak da bugün görülecek "tasarlayarak adam öldürmek" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından açıldı.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim