• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C

TEK Kişilik Orkestra

TEK Kişilik Orkestra
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencisi Harun Kaldı, kordon boyunda gitar çalıp şarkı söyleyerek para kazanmaya çalışırken, izlediği bir videodan...

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencisi Harun Kaldı, kordon boyunda gitar çalıp şarkı söyleyerek para kazanmaya çalışırken, izlediği bir videodan esinlenip, kendi orkestrasını tasarladı. Aynı anda 5 enstrüman çalabilen Kaldı'yı görenler şaşkınlıkla izliyor.

ÇOMÜ İngilizce Öğretmenliği bölümü öğrencisi Harun Kaldı, para kazanmak amacıyla Çanakkale kordon boyunda mızıka ve gitar çalıp şarkı söylerken, bir video paylaşım sitesinde Hırvat bir müzisyenin tasarladığı sistemi gördü. Kendi enstrüman sayısını da artırmak isteyen Kaldı, marangoz bir arkadaşından yardım alarak, aynı anda daha fazla müzik aleti çalabileceği bir sistem tasarladı. Sistemine 5 çalgıyı monte eden Kaldı, bu sayede sergilediği performansı da geliştirmiş oldu. Daha önceleri mızıka ve gitar çalabilen Harun Kaldı, tasarladığı sistemle, sırtına bağladığı ve ayağıyla kontrol edebildiği bir tef, gitar, mızıka, kazu ve yine ayağıyla kontrol edebildiği bir zilli tefle adeta yürüyen tek kişilik bir orkestraya döndü.

Tasarladığı sistemle şarkı söyleyerek Çanakkale sokaklarında dolaşan Harun Kaldı'ya vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. İlk anda Kaldı'yı yabancı bir performans sanatçısı sanan vatandaşlar, Türkçe şarkılar söylediğini görünce, cep telefonlarıyla görüntülemekten geri kalmadı. Gördüğü ilgiden memnun olan Kaldı, "Ben daha önce de kordonda gitar çalıp şarkı söylüyordum. Malum öğrenciyim ve para lazım oluyor. Daha sonra bunu geliştirmeye karar verdim. Bir video paylaşım sitesinde Hırvat bir adamın yaptığı bu sistemi gördüm. Daha sonra da kendi sistemimi bir marangoz arkadaş yardımıyla tasarladım. Bugün ilk kez sokağa çıktım ama gördüğüm ilgiden memnunum. Aynı anda 5 müzik aletini çalabiliyorum. Ev kirasını çıkarmam için bu işi yapıyorum" dedi.

Vatandaşlar da Kaldı'ya büyük ilgi gösterdi. İlk defa böyle bir şey gördüğünü söyleyen Serkan Bayat, "Çok hoş bir şey. Türk insanının güzel bir icadı. Kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi: Bunu da bir öğrenci arkadaş başarmış. Mükemmel bir şey" dedi.

TEK Kişilik Orkestra

TEK Kişilik Orkestra

TEK Kişilik Orkestra

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim