• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Tek kişilik denizaltı

Tek kişilik denizaltı
Bursa'da bir firma, tek kişilik denizaltı veya su altı motosikleti olarak adlandırılan deniz aracı üreterek, turizm sektörünün hizmetine sundu.

Mudanya'da aracın tanıtımını yapan firmanın genel müdürü Burçin Doğan, ''Adrenalin Scuba Doo'' adını verdikleri aracın kullanımının son derece kolay olduğunu söyledi. Aracın deneyimli ya da deneyimsiz herkes için rahat bir dalış sağladığını anlatan Doğan, şunları kaydetti:

"Ekonomik, güvenli ve çevre dostu bir şekilde su altının eşsiz dünyasını turizme açmak ve sportif maksatlı dalışlarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Dümen vasıtasıyla motosiklet gibi kullanılan cihaz, 10 yaşındaki bir çocuğun bile kullanılabileceği şekilde dizayn edildi. Araçta serbest akan hava, baş ve omuzların olduğu ortamda bir atmosfer alanı oluşturuldu. Oluşan su duvarı sayesinde rahatça nefes alınabilmektedir. Konforlu ve güvenli oturuş pozisyonu sayesinde keyifli bir seyir sağlar. Hiçbir yüzme deneyimi gerektirmez. Baş ve omuzlarda kuru bir ortam sağladığı için gözlük ya da kontak lens ile de kullanılabilmektedir. Aracımızda yedek hava tüpümüz mevcut olup bu tüp ihtiyaç olması halinde aracımızla dalış yapanlara 15-20 dakika oksijen sağlıyor. 5 metre derinliğe kadar gezi amaçlı kullandığımız için hiçbir risk taşımıyor.'' 

  Batarya ve tüp dahil cihazın 100 kilo ağırlığında olduğunu, 2 yıl önce başladıkları projenin iki hafta önce tamamlandığını dile getiren Doğan, bugüne kadar 3 araç ürettiklerini belirtti. 

Doğan, tek kişilik denizaltının, Dubai, Mısır, Malezya, Filipinler, Amerika ve Tayland gibi ülkelerde büyük ilgi çektiğini vurgulayarak, Türkiye'de de testler esnasında yoğun talep gördüğünü bildirdi.

Hiçbir eğitim ve sertifika almadan 5 metre derinliğe kadar su altında gezinti yapılabilen aracın, piyasaya 5 bin dolar fiyatla sürüleceği bildirildi. 10 kişilik Ar-Ge biriminin 2 yıllık çalışmasıyla ortaya çıkarıldığı belirtilen aracın, 2-2,5 deniz mili hızla gidebildiği ifade edildi.

Etiketler: ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim