• BIST 9530.47
  • Altın 2476.509
  • Dolar 32.4779
  • Euro 34.7869
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

"Tek haneli enflasyonla büyüyeceğiz"

Bakan Yılmaz, 2023 hedeflerinin tutması için Türkiye ekonomisinin 2014'ten itibaren yüzde kaç büyümesi gerektiğine ilişkin soru üzerine, bunun için yüzde 5,5 ve 6 büyüme gerektiğini ifade etti.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, araştırma merkezlerinde yeni bir yönetişim modeli geliştirilmesini içeren bir kanun taslağının üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Yakında inşallah Meclisimize gelir" dedi.

Yılmaz, Kalkınma Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçelerine ilişkin görüşmelerin gerçekleştirildiği TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı sunumun ardından komisyon üyesi milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.

Ar-Ge destekleri konusundaki bir soruya yanıt veren Yılmaz, bu anlamda bakanlık olarak üniversitelere altyapı yatırımları için ödenek tahsis ettiklerini söyledi. 

Altyapı konusunda son yıllarda ciddi gelişmeler kaydedildiğini dile getiren Yılmaz, "Şu anda üzerinde çalıştığımız bir kanun taslağı var. Yakında inşallah Meclisimize gelir" ifadesini kullandı. 

Araştırma merkezlerinde yeni bir yönetişim modeli geliştirdiklerini anlatan Yılmaz, söz konusu modelin, merkezlerin 7 gün 24 saat açık olduğu, esnek çalışma modellerinin bulunduğu, sadece yatırıma değil işletmeye de destek sağlandığı, özel sektörün çok daha fazla işin içinde bulunduğu bir model olacağına inandıklarını kaydetti.

"2023 hedeflerinin tutması için yıllık ortalama yüzde 5,5 ve 6 büyüme gerekiyor"

2023 hedeflerine lineer bakılmaması gerektiğinin altını çizen Yılmaz, "Bu tür uzun vadeli hedeflerde sıçrama perspektifi içinde bakmak lazım. Burada çözüm sürecini önemsiyorum. Enflasyonu düşürmüş bir ülke olmanın getireceği avantajları önümüzdeki süreçte daha fazla göreceğiz. Önümüzdeki dönemde tek haneli enflasyonla büyüyen bir ülke olacağız" dedi.  

Yılmaz, 2023 hedeflerinin iddialı olmasına karşın gerçekleştirilebilir hedefler olduğunu anlatarak, 2023'te Türkiye'nin 25 bin dolar kişi başına düşen milli gelir hedefine ulaşacağına inandığını kaydetti.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim